Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέλος οι αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών... Προβλήματα σε ηλικωμένους και... ληστές...!!!

Αλλάζουν όλα στις Τράπεζες τους επόμενους μήνες, καθώς αφενός θα περιοριστεί η πρόσβαση των πελατών στα γκισέ, ενώ για τις ηλεκτρονικές...

Τέλος οι αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών

Αλλάζουν όλα στις Τράπεζες τους επόμενους μήνες, καθώς αφενός θα περιοριστεί η πρόσβαση των πελατών στα γκισέ, ενώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι χρεώσεις θα ακολουθήσουν το μοντέλο της κινητής τηλεφωνίας.

Δηλαδή κάθε πελάτης θα διαλέγει ένα πακέτο με κινήσεις που θέλει να κάνει κάθε μήνα και αναλόγως θα χρεώνεται.




Οπως γράφει το capital.gr τη νέα στρατηγική χρεώσεων, συνδυαστικά με το νέο μοντέλο εξυπηρέτησης του πελάτη στο οποίο ο ρόλος του γκισέ τείνει προς εξαφάνιση, χαράσσουν οι τράπεζες.

Προσεγγίζοντας εκ νέου το θέμα των χρεώσεων των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών, οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι οι τράπεζες κινούνται προς ένα μοντέλο… εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αποφασίζοντας να ομαδοποιήσουν υπηρεσίες τις οποίες θα χρεώνουν αναλόγως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην ομαδοποίηση υπηρεσιών, δημιουργώντας “μπουκέτα” επιλογών με ενιαία χρέωση, τα οποία θα μπορεί να επιλέγει ο συναλλασσόμενος αναλόγως του εύρους και της συχνότητας των τραπεζικών του συναλλαγών.

Με τον τρόπο αυτό θα πάψει να υφίσταται το θέμα της επιβολής χρεώσεων ανά συναλλαγή και θα δημιουργηθούν πακέτα συναλλαγών που θα αγοράζονται από τον πελάτη με συγκεκριμένο κόστος (π.χ. έναντι χρέωσης 15 ευρώ, το πακέτο θα μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνει τη διενέργεια 10 δωρεάν εμβασμάτων, 30 μεταφορές πιστώσεων, 50 επιταγές, πληρωμές προς τρίτους οργανισμούς κ.ο.κ.).

Το κόστος των πακέτων θα ορίζεται σε μηνιαία ή ετήσια βάση.

Οι χρεώσεις στη βάση πωλήσεων “μπουκέτων” υπηρεσιών θα συνδυαστούν με τον πλήρη μετασχηματισμό του τραπεζικού καταστήματος εντός του 2020.

Στόχος των τραπεζών είναι να στρέψουν το σύνολο των εργασιών που διεκπεραιώνονται μέσω του παραδοσιακού γκισέ στα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα.

Ήδη, από 1/1/2020 η Eurobank δεν εκτελεί συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά στο ταμείο, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και οι άλλες τράπεζες.

Ο λόγος της νέας αυτής πολιτικής έγκειται στη διαπίστωση ότι η χρήση των ταμείων γίνεται κατ΄ εξοχήν για πληρωμές λογαριασμών του Δημοσίου και οργανισμών και οι τράπεζες ουδόλως επιθυμούν να απασχολούν προσωπικό και πόρους, λειτουργώντας ως ταμίες του Δημοσίου.




Ειδικά από τη στιγμή που πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις στην τεχνολογία, με στόχο να στρέψουν τους πελάτες τους στα ψηφιακά δίκτυα και να προσαρμοστούν στο διεθνές περιβάλλον του ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η Alpha Bank ενημερώνει τους πελάτες ότι προσεχώς οι πληρωμές Δημοσίου και οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών θα απαιτούν προσκόμιση κάρτας Alpha Bank.

Οι εξελίξεις σε επίπεδο προϊόντων, χρεώσεων και μοντέλου εξυπηρέτησης του πελάτη στις τράπεζες που αναμένονται εντός του 2020, θα οδηγήσουν σε “εξαφάνιση” το γκισέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσεχές διάστημα οι τράπεζες θα μετεξελίξουν πολύ και την παρουσία των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών (APS) που είναι εγκατεστημένα μέσα στα καταστήματα, ώστε αυτά να μπορούν να πραγματοποιούν επιπλέον εργασίες, ενδεικτικά, από την ενημέρωση βιβλιαρίων μέχρι την αγορά εισιτηρίων για εκδηλώσεις και θεάματα.

Πηγή: capital.gr