Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Άκυρο» των ΗΠΑ σε Ιράκ: Δεν το κουνάνε ρούπι οι Αμερικανοί στρατιώτες από την περιοχή

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν το Ιράκ βάζει με επίσημη δήλωση του το Στέιτ...

«Άκυρο» των ΗΠΑ σε Ιράκ: Δεν το κουνάνε ρούπι οι Αμερικανοί στρατιώτες από την περιοχή

Τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών πως τα αμερικανικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν το Ιράκ βάζει με επίσημη δήλωση του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




Η Αμερικανική πλευρά δεν αρνήθηκε πως βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Βαγδάτη για «αλλαγές» στην περιοχή, αλλά τόνισε πως η απόσυρση των στρατευμάτων δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι εφεξής συζητήσεις με το Ιράκ θα αφορούν την επίτευξη μιας «στρατηγικής συνεργασίας» και όχι την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Χρειάζεται μια συζήτηση μεταξύ της αμερικανικής και της ιρακινής κυβέρνησης, όχι μόνο για θέματα ασφαλείας, αλλά για την χρηματοδοτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία» γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε επιπλέον η πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιδιώξει να καταστεί «φίλος και εταίρος ενός κυρίαρχου και σταθερού Ιράκ».