Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ...!!! Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε πρόβλημα να συζητήσουμε με τον Χαφτάρ»

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, που σχεδόν επέβαλε η Ρωσία και ήταν αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της σε ανώτατο ε...

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν έχουμε πρόβλημα να συζητήσουμε με τον Χαφτάρ»

Λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, που σχεδόν επέβαλε η Ρωσία και ήταν αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της σε ανώτατο επίπεδο με την Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσει με τον Χαφτάρ για την πολιτική λύση στη Λιβύη αφού πρώτα τηρήσει την κατάπαυση του πυρός.




Με αυτό τον τρόπο ο Τούρκος ΥΠΕΞ «έκλεισε» το μάτι στον στρατηγό λέγοντας ουσιαστικά πως Άγκυρα και Βεγγάζη μπορούν να βρουν μία λύση.

Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι περιμένουν από τη Ρωσία να πείσει τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

Ο Τσαβούσογλου στην Άνκαρα παρέθεσε κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Γκάνας, Σέρλι Αγιόρκορ Μπότσγουέι.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι η Τουρκία μπορεί να πείσει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ενώ η Ρωσία τον Χαλίφα Χαφτάρ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

Από την άλλη για τη συνέχιση της χαοτικής ατμόσφαιρας στη Λιβύη κατηγόρησε τη Γαλλία η οποία υποστηρίζει με όπλα τον Χαφτάρ.

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός και για την πολιτική διαδικασία και από τους Ρώσους συμμάχους περιμένουν να πείσουν τον Χαφτάρ με σκοπό την εξασφάλιση της ειρήνης στη Λιβύη.