Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες στις καταλήψεις στο Κουκάκι

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων χθες στο Κου...

painted4

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα 13 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων χθες στο Κουκάκι όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.




Αντιεξουσιαστές αιφνιδιαστικά εισέβαλαν στα κτήρια το απόγευμα του Σαββάτου και ύψωσαν πανό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και αλληλέγγυοι στους καταληψίες, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια με ρίψη χημικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ και λίγο αργότερα έγινε το ίδιο και με την κατάληψη της Παναιτωλίου. Στο πρώτο οίκημα συνελήφθησαν πέντε άτομα: δύο άντρες, μία ανήλικη (η οποία είναι κόρη γνωστού ηθοποιού) και δύο γυναίκες. Στο δεύτερο συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και τρεις άντρες.

Την ώρα που η αστυνομία εισέβαλε στα κτήρια, οι καταληψίες αντέδρασαν με ρίψη αντικειμένων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πετούσαν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.