Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ... ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο διεθνές δικαστήριο επιθυμεί»...!!! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ...

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ... ΝΑ ΤΑ ΒΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ...

Απαξιωτικός ο Ερντογάν: Η Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο διεθνές δικαστήριο επιθυμεί

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ...

ΝΑ ΤΑ ΒΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ "ΧΑΓΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΜΕΤΑΛΕΥΣΗ...

Να προσφύγει σε όποιο διεθνές δικαστήριο επιθυμεί κάλεσε την Ελλάδα την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης.

«Η ελληνική πλευρά μάς κατηγορεί ότι παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο.




»Καλούμε την Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο επιθυμεί» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «CNN Turk».

Επανέλαβε δε, ότι η συμφωνία με την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης σηματοδοτεί την αποτυχία των σχεδίων αποκλεισμού της Τουρκίας από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Και συνέχισε: «Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν.

»Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης».

Ειδική αναφορά έκανε και στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της Τρίπολης.

Κατά τον ίδιο, έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων στη Λιβύη, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι «δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο, αλλά θα έχουμε συμβουλευτικό ρόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την υπογραφή ενός έκνομου και ανυπόστατου μνημονίου συνεννόησης Άγκυρας – Τρίπολης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων.

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για μία «ανυπόστατη συμφωνία», η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο πλευρό της Αθήνας έχει σταθεί και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το 90% της συνολικής έκτασης αφρικανικής χώρας και αντιμάχεται την ισλαμική υπό τον τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργό Σαράτζ, προσκείμενος -ο Χαφτάρ- στη νόμιμα εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.