Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ... Χριστούγεννα στη φυλακή! Στον εισαγγελέα οι αδίστακτοι ληστές με τα καλάσνικοφ - Είχαν σπείρει τον τρόμο στην Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η συμμορία που είχε σπείρει τον τρόμο στην Θεσσαλονίκη και είχαν γίνει γνωστοί ως οι ληστές με τα καλάσνικ...

Στον εισαγγελέα οι αδίστακτοι ληστές με τα καλάσνικοφ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η συμμορία που είχε σπείρει τον τρόμο στην Θεσσαλονίκη και είχαν γίνει γνωστοί ως οι ληστές με τα καλάσνικοφ. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για τις ληστείες σε εταιρείες αλλά και στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, ενώ είχαν κλέψει πολλά αυτοκίνητα.




Πρόκειται για δυο Έλληνες 37 και 43 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Συμμορίας», «ληστείας», «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Πλαστογραφίας», «Αντίστασης», παράβασης του Νόμου «Περί όπλων», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας», παράβασης Νομοθεσίας περί «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων» και παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Οι δράστες, φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ έκαναν τις ληστείες χρησιμοποιώντας κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία έβαζαν πλαστές πινακίδες.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο. Εκτός από κουκούλες, οι αδίστακτοι ληστές φορούσαν αποκριάτικες μάσκες.

Πως τους έπιασαν

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων εισέβαλλαν σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Νεοχωρούδα. Εκεί, οι πιστολέρο πυροβολώντας στον αέρα πήραν 13.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Λίγες ώρες αργότερα όμως οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στην Σταυρούπολη. Μάλιστα την ώρα της σύλληψης έγιναν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Τελικά, οι αστυνομικοί μετά από έρευνες κατέληξαν ότι τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2019 οι δυο κακοποιοί είχαν ληστέψει εταιρεία ψιλικών αλλά και τα ΕΛΤΑ στο Ωραιόκαστρο. Από την εταιρεία δεν είχαν καταφέρει να πάρουν κάτι, ενώ από τα ΕΛΤΑ είχαν πάρει 2.500 ευρώ και κοσμήματα υπαλλήλων.

Επίσης είχαν κλέψει από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο 3 ΙΧ τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις ληστείες. newsit.gr/