Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ... Πούτιν – Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία το Σάββατο

Επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, που θα διεξαχθεί το Σάββατο με καίριο ζήτ...


Επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Κρεμλίνου η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, που θα διεξαχθεί το Σάββατο με καίριο ζήτημα την κατάσταση στη Συρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν το Σάββατο οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.




Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και την εφαρμογή της ρωσο-τουρκικής συμφωνίας στη βόρεια Συρία.

«Ναι, το επιβεβαιώνουμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Πεσκόφ, ερωτηθείς σχετικά.
«Το Σάββατο, θα έχω τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Χρειαζόμαστε πληροφορίες, προκειμένου να υπάρχει μια βάση για τις επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου του 2019, προκειμένου να έχει επαφές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίκεντρο θα τεθεί, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Συρία, μετά τη ρωσο-τουρκική συμφωνία της 22ης Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, όπως και τη διεξαγωγή κοινών ρωσο-τουρκικών περιπολιών σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα.