Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετρό: Αυτοί είναι οι έξι σταθμοί που θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό

Στα έργα και στις επενδύσεις που συστηματικά πραγματοποιεί η Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρθηκε ο κ. Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ...


Στα έργα και στις επενδύσεις που συστηματικά πραγματοποιεί η Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρθηκε ο κ. Νικόλαος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κατά την ομιλία του στο Athens Investment Forum.






Όπως είπε την τελευταία 20ετία η Αττικό Μετρό έχει θέσει σε λειτουργία και κατασκευάζει 60 χλμ. γραμμών μετρό σε 64 σταθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικού κόστους περίπου 7,2 δισ. ευρώ.

Στο στάδιο της δημοπράτησης είναι το έργο της Γραμμής 4, το πρώτο τμήμα της οποίας είναι για 13 χλμ. με 15 σταθμούς, με τρένα χωρίς οδηγό και συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ. Στο στάδιο σχεδιασμού/ μελετών βρίσκονται συνολικά 37 χλμ. γραμμών με 26 σταθμούς, ενώ 32 χλμ. γραμμών δικτύου τραμ βρίσκονται σε λειτουργία ή σε στάδιο κατασκευής. Στο στάδιο του σχεδιασμού / μελετών βρίσκονται ακόμη 9 χλμ. γραμμής, ενώ το συνολικό κόστος αντιστοιχεί στα 600 εκατ. ευρώ περίπου.