Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πήρε θέση ο Τραμπ για τα τεκταινόμενα στη Συρία! «Κακή ιδέα» η επίθεση της Τουρκίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει ως «κακή ιδέα» την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, στο πρώτο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου μετά την εισβολή ...


Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει ως «κακή ιδέα» την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, στο πρώτο σχόλιο του Αμερικανού προέδρου μετά την εισβολή των δυνάμεων του Ταγίπ Ερντογάν στη βορειοανατολική Συρία.





Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε και προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία για την επίθεση στη Συρία, την οποία δεν στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες.

«Σήμερα το πρωί, η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν επιδοκιμάζουν αυτήν την επίθεση και το κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα» αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.


«Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, τις θρησκευτικές μειονότητες, μεταξύ αυτών τους Χριστιανούς, και να διασφαλίσει ότι δεν θα εκτυλιχθεί καμία ανθρωπιστική κρίση, και εμείς κρατάμε αυτή τη δέσμευση».

Δριμύ κατηγορώ και από το Κάιρο για την επίθεση στη Συρία
Το Κάιρο καταδίκασε την τουρκική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία, χαρακτηρίζοντας την «απαράδεκτη και θρασύτατη επιθετική ενέργεια», ζητώντας παράλληλα την έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου.

«Η Αίγυπτος καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική επιθετικότητα στη συριακή επικράτεια», ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.



Υπογράμμισε πως η επίθεση «συνιστά μια απαράδεκτη και θρασύτατη επιθετική ενέργεια στην κυριαρχία ενός αδελφού αραβικού κράτους».