Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αποκαλεί το σχέδιο του Ερντογάν «εθνική εκκαθάριση»

Το σχέδιο της Τουρκίας να μετακινήσει εκατομμύρια Σύρων προσφύγων στην προτεινόμενη ζώνη ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τομέα όπου υπάρχει...


Το σχέδιο της Τουρκίας να μετακινήσει εκατομμύρια Σύρων προσφύγων στην προτεινόμενη ζώνη ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τομέα όπου υπάρχει κουρδική πλειοψηφία πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τη Δαμασκό προκειμένου να αποφευχθεί η εθνική εκκαθάριση, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας Βαχίντ Μουαλέμ.




Ο Ερντογάν έχει πει, ότι σχεδιάζει να επαναγκαταστήσει πάνω από 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες από την Τουρκία σε σε μια ζώνη εδάφους κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Συρίας με την Τουρκία.

«Μιλώντας για αυτό η επιστροφή και επεναγκτάσταση των Σύρων στη ζώνη ασφαλείας είναι μια ψεύτικη αξίωση», είπε ο Μουαλέμ στο λιβανέζικο al-Mayadeen TV που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ


«Αν ο Ερντογάν θέλει να γυρίσουν οι Σύροι θα πρέπει να συνεργαστεί με τη συριακή κυβέρνηση για εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή στις περιοχές που άφησαν παρά ννα κάνει εθνική εκκαθάριση στους συγκεκριμένους τομείς, γιατί παραβιάζει τον διεθνή δίκαιο», τόνισε. «Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει αν είναι εχθρός ή φίλος προς τη Συρία», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πριν από δύο εβδομάδες είχε στείλει τελεσίγραφο στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει κάποια απάντηση και κυρίως κάποια ενέργεια από πλευράς Αμερικανών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στο θέμα της ζώνης ασφαλείας που συμφώνησαν το καλοκαίρι (και όπως αποδεικνύεται ήταν άλλο ένα αμερικανικό κόλπο για να καθυστερήσουν την Τουρκία μέσω του στρίβειν δια του αρραβώνος), τότε ο τουρκικός στρατός θα εισέλθει στο έδαφος της Συρίας μόνος του για να (εκ)καθαρίσει την περιοχή από τα «τρομοκρατικά στοιχεία» (σ.σ. Κούρδους) και να φτιάξει τη ζώνη ασφαλείας μόνη της, χωρίς τους Αμερικανούς.