Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαφανίζονται από την τουρκία... Έρευνα: Μικρότερος ο αριθμός Σύρων προσφύγων... – Χάνονται τα ίχνη τους

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι μικρότερος από αυτόν που ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερι...


Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία είναι μικρότερος από αυτόν που ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με έρευνα στη Γερμανία, οι Σύροι στην Τουρκία δεν είναι 3.600.000, όπως ανέφερε στις 19 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως 347.000 εξ αυτών είχαν επαναπατριστεί.




Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης της Deutsche Welle και αναπαράγει το Sputnik, η έρευνα υποστηρίζει, ότι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων είναι ανάμεσα στα 2.600.000 και 3.000.000.

Η έρευνα ισχυρίζεται, ότι υπάρχει αδυναμία στη μέθοδο υπολογισμού του αριθμού όσων αιτούνται για πολύ καιρό άσυλο στην Τουρκία. Μάλιστα αυτοί που επέστρεψαν στη Συρία ή πέρασαν στην Ευρώπη δεν αναφέρθηκαν στο ειδικό σύστημα, ενώ το 8 με 12 % των Σύρων που εγκατέλειψαν την πόλη, στην οποία καταγράφηκαν για πρώτη φορά, έκανε νέα εγγραφή με διαφορετικό όνομα στην επόμενη πόλη που πήγαν.

Αυτό σημαίνει, ότι τα ίχνη όσων περνούν από την Τουρκία χάνονται…

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ερντογάν προκειμένου να πιέσει για την ίδρυση της ζώνης ασφαλείας στη Συρία, απείλησε ανοιχτά την Ευρώπη λέγοντας ότι θα αφήσει ελεύθερους 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν στην Τουρκία, να κατακλύσουν τη γηραιά ήπειρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει να λάβει κονδύλια από την ΕΕ για να χτίσει hot spot στη Συρία, οι Βρυξέλλες όμως ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί.Και εδώ προκύπτει το ερώτημα, πόσοι είναι συνολικά οι πρόσφυγες στην Τουρκία ανεξαρτήτου εθνικότητας; Γιατί καθημερινά καταφθάνουν ορδές μέσω Αιγαίου, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε σήμερα, ότι 10.258 μετανάστες έφτασαν μόνο τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα.