Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ... Δύσκολη μέρα... Οι κινητοποιήσεις και οι πορείες - Οι τελικές αποφάσεις για τα μέσα μεταφοράς!

Ημέρα 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας η Τετάρτη (2.10.2019). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πάλι στις σχετικές ρυθμίσεις στο αναπτυξι...


Ημέρα 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας η Τετάρτη (2.10.2019). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πάλι στις σχετικές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κινητοποιήσεις και πορείες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αφήνουν τα... πληκτρολόγια οι δημοσιογράφοι. Το newsit.gr θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων.




Μεγάλη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου με σχεδόν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της 24ης Σεπτεμβρίου, ενάντια στις εργασιακές ρυθμίσεις στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 2ας Οκτωβρίου, απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Απεργία: ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι πρέπει «να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το «όπλο» μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη κινητοποίηση, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα:

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.απεργία
Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Τα σωματεία τους καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.