Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου: Δεν θα σταματήσουμε την επίθεση στην Συρία παρά τις κυρώσεις

Νέο προκλητικό κρεσέντο από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Αυτή τη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις ή απειλές κυ...


Νέο προκλητικό κρεσέντο από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών. Αυτή τη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων δεν θα κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βόρεια Συρία.




«Κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων δεν θα μας σταματήσουν από την άσκηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», τόνισε ο Τσαβούσογλου στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, περιμένουμε πρώτα απ’ όλα να μας υποστηρίξουν στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.


«Στις 17 Οκτωβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν αυτή την περιοχή μέσα σε 120 ώρες από τους τρομοκράτες των YPG (σ.σ.: η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας που πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων). Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Τουρκία θα σταματήσει την επίθεσή της μόνο όταν «όλοι οι τρομοκράτες θα έχουν εκκαθαρισθεί» από την περιοχή και «οι Σύροι θα έχουν απελευθερωθεί από την τυραννία των YPG και από την απειλή του Νταές (η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος)».