Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Στο ζενίθ της κακοκαιρίας θα βρεθεί η χώρα την Τρίτη, καθώς σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και σε ορισμένες πε...


Στο ζενίθ της κακοκαιρίας θα βρεθεί η χώρα την Τρίτη, καθώς σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλάζι. Τα φαινόμενα θα έχουν κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Χαλκιδικής και των Σποράδων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.




Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα την Τετάρτη η κακοκαιρία

Την Τετάρτη αναμένουμε στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια, δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.