Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΡΙΣΗ ΜΑΜΟΥΘ... Κύπριος ΥΠΕΞ για Τσαβούσογλου στις κάμερες των ΜΜΕ: «Μην τον πιστεύετε λέει ψέματα» - ΒΙΝΤΕΟ

«Μην τον πιστεύετε σε ότι σας λέει» είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν.Χριστοδουλίδης όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ...


«Μην τον πιστεύετε σε ότι σας λέει» είπε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν.Χριστοδουλίδης όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ και προκλήθηκε διπλωματική ένταση.

Σαν κίνηση αν και αυθόρμητη, ομολογουμένως είχε θετικό επικοινωνιακό αντίκτυπο καθώς κατάφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ να εμβανίσει τον Τούρκο ομόλογό του ως αμυνόμενο και απολογούμενο.

Μία απρόσμενη, δημόσια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.




Όπως μετέδωσε ο «Alpha Κύπρου», οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Τσαβούσογλου είχαν μία on camera στιχομυθία, η οποία όπως ήταν φυσικό, αφορούσε αποκλειστικά την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε διάδρομο του κεντρικού κτιρίου του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Τούρκου υπουργού σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Από το σημείο έτυχε να περνάει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των media δήλωσε το εξής: «Μην τον πιστεύετε σ’ αυτά που σας λέει».

«Να συμφωνήσουμε ότι θα διαπραγματευτούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Τσαβούσογλου αλλά η επικοινωνιακή ζημιά είχε ήδη γίνει και ο Κύπριος ΥΠΕΞ είχε το πάνω χέρι.

«Υπάρχει μόνο μία οδός. Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ξεχάστε τα δύο κράτη ή την συνομοσπονδία» ανταπάντησε ο κ. Χριστοδουλίδης.