Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΣΥΤΗΜΑ... Έδωσαν άδεια σε ισοβίτη Αλβανό δολοφόνο και δεν επέστρεψε ποτέ

Δυο φυλακισμένοι που πήραν άδεια τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές Δομοκού δεν επέστρεψαν ποτέ. Πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίο...


Δυο φυλακισμένοι που πήραν άδεια τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές Δομοκού δεν επέστρεψαν ποτέ. Πρόκειται για έναν Αλβανό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια και δύο μήνες φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και για έναν 40χρονο Πολωνό, που είχε σκοτώσει στη Μύκονο, το 2010, τον γνωστό επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλακή.




Όσον αφορά τον 34χρονο, πήρε πενθήμερη άδεια και έπρεπε να επιστρέψει χθες (11/09) το πρωί, στις φυλακές Δομοκού. Όμως, αυτό δεν έγινε και τώρα είναι δραπέτης και αναζητείται από τις Αρχές.

Από την πλευρά του, ο 40χρονος ισοβίτης είχε πάρει επίσης πενθήμερη άδεια και έπρεπε να επιστρέψει το πρωί της Δευτέρας (09/09). Ωστόσο, και αυτός δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα να αναζητείται εκ νέου. Ο υπήκοος Πολωνίας μαζί με την ερωμένη του και έναν ακόμη συνεργό είχαν σκοτώσει τον γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου για να τον ληστέψουν.

Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο
Με ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου την Πολωνή χορεύτρια και με ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση τον ομοεθνή φίλο της, για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία, Μίμη Ζουγανέλη, τον Οκτώβριο του 2010 στη Μύκονο.

Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, κρίθηκε αθώος ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ ένοχος κρίθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων.

Το δικαστήριο, που συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες, δέχθηκε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα και για τους τρεις κατηγορουμένους, που ζητούσε να κριθούν ένοχοι οι δύο για τη ληστεία και ανθρωποκτονία και ο τρίτος αθώος για την ανθρωποκτονία και ένοχος για τη ληστεία.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση για τους ενόχους της ληστείας και ανθρωποκτονίας και για τον τρίτο ένοχο την αθώωσή του για την ανθρωποκτονία και την επιβολή φυλάκισης 17 χρόνων για τη ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι πραγματοποίησαν τη ληστεία αλλά δεν σκότωσαν τον 73χρονο επιχειρηματία.