Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ... Ρουμάνοι λιμενικοί «γάζωσαν» Τούρκους ψαράδες – Τρείς τραυματίες!

Ρουμάνοι Λιμενικοί πράττουν αυτό που δεν αποφασίζει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση όσο αφορά την παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες στ...


Ρουμάνοι Λιμενικοί πράττουν αυτό που δεν αποφασίζει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση όσο αφορά την παράνομη αλιεία από Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο, οι οποίοι κυριολεκτικά εισβάλουν οπουδήποτε.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι Ρουμάνοι λιμενικοί με προτεταμένα τα πολυβόλα έριξαν κατά Τούρκων ψαράδων που βρισκόντουσαν πάνω σε τουρκικό αλιευτικό, το οποίο εισήλθε παράνομα στα ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα 3 Τούρκους τραυματίες, ενώ αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό.





Τουλάχιστον τρεις αλιείς από τη βόρεια επαρχία Ορτού της Τουρκίας τραυματίστηκαν, όταν το σκάφος τους δέχτηκε επίθεση καθώς περνούσαν στα διεθνή ύδατα κοντά την Ρουμανία.

Ο Τούρκος δήμαρχος της περιφέρειας Perşembe, Mustafa Saim Tandoğan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Τούρκοι αλιείς αλίευαν αμέριμνοι.

Ο Τάντανγκαν δήλωσε ότι οι Τούρκοι τραυματίες αλιείς υποβάλλονται σήμερα σε θεραπεία σε νοσοκομείο στη Ρουμανία.

«Το υπουργείο εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο στη Ρουμανία λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν ασφαλώς τους αλιείς στην πατρίδα τους«, κατέληξε ο ίδιος, κάτι όμως που δεν είναι σίγουρο διότι οι Τούρκοι αλιείς παρανόμησαν σε ρουμανικό θαλάσσιο έδαφος.

Για αυτό αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Οι Ρουμάνοι λιμενικοί σύμφωνα με την διεθνή πρακτική σίγουρα θα έκαναν όλες τις απαραίτητες προειδοποιήσεις με ειδικά σήματα, αλλά οι Τούρκοι θα τις αγνόησαν επιδεικτικά και δεν συμμορφώθηκαν και τότε πιθανότατα το ρουμανικό λιμενικό άνοιξε πυρ στο αλιευτικό σκάφος με πραγματικές σφαίρες, αναφέρει ένα σενάριο.

Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες, με το πρώτο σύμφωνα με άρθρο μας να λαμβάνει χώρα 26 Φεβρουαρίου 2019, όταν και πάλι Ρουμάνοι Λιμενικοί έριξαν πυρά σε τουρκικό αλιευτικό που εισήλθε παράνομα στα ανοικτά των ακτών της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα 3 Τούρκους τραυματίες, ενώ αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό.

«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν στα διεθνή ύδατα, προσπάθησαν να μας βυθίσουν», ανέφεραν τότε οι Τούρκοι ψαράδες, το αλιευτικό σκάφος των οποίων το έκαναν κόσκινο οι άνδρες της ρουμανικής ακτοφυλακής.

Στον αντίποδα οι Τούρκοι ψαράδες στο Αιγαίο αλωνίζουν με την βοήθεια της τουρκικής ακτοφυλακής κατά των Ελλήνων που κυνηγούν το μεροκάματο του τρόμου.

Η ουσία όμως παραμένει, Τούρκοι πολίτες αλιείς στο επάγγελμα κινούνται σύμφωνα με την λογική του Ερντογάν και όσα βλέπει το μάτι τα αρπάζει το χέρι, που λέει και ένα ρητό.