Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SOS! KAI ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...!!! Προανήγγειλε επισήμως γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ η Άγκυρα...!!! ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...

Η Τουρκία, διά του ψευδοκράτους, έχει ενημερώσει τον Γ. Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κ...


Η Τουρκία, διά του ψευδοκράτους, έχει ενημερώσει τον Γ. Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, νοτίως του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα προχωρεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθορίζοντας τεμάχια για δικές της γεωτρήσεις.




Ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, σε επιστολή του προς τον Γ.Γ., την οποία προώθησε- όπως γίνεται συνήθως- ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας, απαντά σε καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παράνομη παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ. Στην επιστολή, που διανεμήθηκε σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, η τουρκική πλευρά αντεπιτίθεται με προκλητικότητα και θρασύτητα ζητώντας και τα ρέστα!

Καταγγέλλει μονομερείς, δήθεν, πράξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και προαναγγέλλει πως θα προχωρήσει σε ενέργειες που θα προστατεύουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Παραπέμποντας στη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της τουρκικής κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ, ανακοινώνει στον Αντόνιο Γκουτέρες και τον ΟΗΕ εν γένει ότι θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες (γίνονται από «Μπαρμπαρός») και στη συνέχεια σε γεωτρήσεις στα θαλασσοτεμάχια F και G, τις επόμενες ημέρες.

Η κίνηση παρουσιάζεται ως απόφαση του ψευδοκράτους που διαβιβάσθηκε στην ΤΡΑΟ για να την υλοποιήσει. Τα F και G καλύπτουν τα θαλασσοτεμάχια 1, 2, 8, 9, μέρος του 13, 12 (όχι την «Αφροδίτη»). Πρόκειται για αδειοδοτημένα από την Κυπριακή Δημοκρατία θαλασσοτεμάχια σε εταιρείες και είναι προφανές πως επηρεάζει περισσότερο εκείνα στα οποία δραστηριοποιείται η ιταλική ΕΝΙ.