Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επαφές στο ΓΕΣ για την εκπαίδευση των πληρωμάτων των OH-58D Kiowa Warrior

Την περασμένη Τρίτη, 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) με θέμα την εκπαίδευση τω...


Την περασμένη Τρίτη, 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) με θέμα την εκπαίδευση των πληρωμάτων των υπό παραλαβή ελικοπτέρων ΟΗ-58D Kiowa Warrior. Η παρουσίαση έγινε από την εταιρεία L3 Technologies.




Όπως φαίνεται, άλλο ένα μείζον ζήτημα που αφορά στα OH-58D Kiowa Warrior και ειδικότερα στην εκπαίδευση των πληρωμάτων δρομολογείται. Στο μεταξύ, στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ), φτάνει συνεχώς υλικό που αφορά ένα πραγματικά τεράστιο απόθεμα ανταλλακτικών που θα επιτρέψει στα ελικόπτερα να έχουν εξαιρετικές διαθεσιμότητες.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει τα 70 OH-58D Kiowa Warrior είναι στη τελική ευθεία παραλαβής τους, τον προσεχή Μάιο (στα μέσα με τέλη του μήνα). Τα ελληνικά εθνόσημα έχουν τοποθετηθεί, ενώ ελληνικά πληρώματα πραγματοποιούν τη τελική φάση των δοκιμών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διαδικασία της μεταφοράς του συνόλου των ελικοπτέρων στην Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα, στα τέλη Απριλίου έτσι ώστε να βρίσκονται στην Ελλάδα στα μέσα με τέλη Μαΐου (μαζί τους θα έρθει και το 10ο και τελευταίο CH-47 Chinook).

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα το πρόγραμμα των OH-58D Kiowa Warrior καταγράφει οκτάμηνη (8) καθυστέρηση. Οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για την παραλαβή των ελικοπτέρων τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ στη συνέχει ο χρόνος παραλαβής μετατέθηκε για τον Απρίλιο του 2019 και πλέον μιλάμε για τον Μάιο του 2019. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι από τα 70 ελικόπτερα, τα 36 θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, τα υπόλοιπα 24 μερικώς ενώ τα τελευταία 10 θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση.