Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Handelsblatt: Να γιατί οι ΗΠΑ φλερτάρουν με Ελλάδα και Κύπρο - Η κόντρα για τους S-400

Για αλλαγή ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο, με την ενίσχυση των δεσμών των ΗΠΑ με Ελλάδα και Κύπρο, κάνει λόγο η Handelsblatt, καθώς ...


Για αλλαγή ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο, με την ενίσχυση των δεσμών των ΗΠΑ με Ελλάδα και Κύπρο, κάνει λόγο η Handelsblatt, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις για τους S-400 της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα.




Βλέπει όμως και πιθανούς κινδύνους για Αθήνα και Λευκωσία από απρόβλεπτες αντιδράσεις της Άγκυρας, αν κλιμακωθεί περαιτέρω η αμερικανοτουρκική κόντρα για τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι οι επισκέψεις του Αμερικανού Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ σε Λευκωσία και Αθήνα και του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Mitscher στον Πειραιά (ο κυβερνήτης του οποίου, αντιπλοίαρχος Ian Scalatine, επεσήμανε ότι «η συνεργασία μας με την Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια σε αυτή την εξαιρετική σημαντική περιοχή») «σηματοδοτούν μια μεγάλη μεταβολή στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ώρα που στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας επικρατεί η εποχή των παγετώνων, η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει ολοένα και θερμότερα την Ελλάδα και την Κύπρο ως εταίρους στην περιοχή.