Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο αθεόφοβος άλλαξε και το όνομα του αεροδρομίου!

liberalΤου Σάκη Μουμτζή Ο πρωθυπουργός, κοντοστάθηκε, δεν τόλμησε να προφέρει το όνομα «Μακεδονία», αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσσα...


liberalΤου Σάκη Μουμτζή

Ο πρωθυπουργός, κοντοστάθηκε, δεν τόλμησε να προφέρει το όνομα «Μακεδονία», αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και το αποκάλεσε μπροστά στους Σκοπιανούς επισήμους και τον Ζάεφ, «αεροδρόμιο της Μίκρας».




Για να μην κάνει ναι αισθανθούν άσχημα οι Σκοπιανοί, προσέβαλλε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Αλλά είπαμε, η Αριστερά, δεν διακρίνεται για τέτοιες εθνικές ευαισθησίες, με τις πατριωτικές εξαιρέσεις βέβαια.

Το αξιοπερίεργο είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την Ελληνική πλευρά στην αλλαγή του ονόματος του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Ο Α.Τσίπρας το έπραξε αυτοβούλως και συνειδητά.

Ο ίδιος, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι επικροτούν την συμφωνία των Πρεσπών, θέλουν να αποβάλλουν οτιδήποτε φανερώνει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ετσι διαπαιδαγωγήθηκαν πολιτικά, αυτά είναι τα πιστεύω τους.

Να είμαστε σίγουροι πως θα υπερακοντίσουν τους όρους της συμφωνίας, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Θα γίνουν Σκοπιανότεροι, των Σκοπιανών.

Άλλωστε, είχαν αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Αυτό ποτέ δεν θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Και κυρίως την στιγμή που θα ρίχνουμε την ψήφο μας.

Ο πρωθυπουργός πήγε να στήσει στο φιλικό περιβάλλον των Σκοπίων, μια φιέστα. Έπαιζε εντός έδρας. Δεν γνωρίζω σε ποιους απευθυνόταν στο εσωτερικό της Ελλάδος, αλλά σε αυτό το σημείο μάλλον εξόργισε ακόμα πιο πολύ τους πολίτες.

Άλλαξε συνειδητά, όχι εν τη ρύμη του λόγου του, την ονομασία του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης που συμβόλιζε αυτό που είπε δακρύζοντας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1992, πως «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική».

Με την αχαρακτήριστη πράξη του αυτή ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στον διεθνή παράγοντα. «Είμαι ο άνθρωπος σας. Βοηθήστε με και θα κανονίσω και το Αιγαίο. Δείτε τι κατόρθωσα σήμερα! Άλλαξα το όνομα που επί 27 χρόνια συμβόλιζε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μπροστά στις μπίζνες, δεν χωρεί αξιοπρέπεια.»

Αναμφίβολα, το μήνυμα είναι και πειστικό και σαφές. Φανερώνει πως αυτή η ομάδα δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Πολύ δε περισσότερο στα εθνικά θέματα, με τα οποία η Αριστερά, ποτέ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις.

Αλλά αυτό ακριβώς επιζητεί ο διεθνής παράγοντας. Να βρει μια Ελληνική κυβέρνηση που με συνεχείς υποχωρήσεις να διευθετήσει όλα τα ανοικτά ζητήματα, ώστε στην συνέχεια να γίνουν οι «δουλειές». Και την βρήκε.

Είναι ξεκάθαρο, πως ο Α.Τσίπρας θα προσπαθήσει να εντάξει τη στήριξη που θα του παράσχουν οι εταίροι και οι σύμμαχοι μας στο προεκλογικό παιχνίδι, τόσο του Μαΐου όσο και του Οκτωβρίου. Γνωρίζει πως μόνον με την βοήθεια του «ιππικού» θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά.

Αλλά δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το «ιππικό» δεν ψηφίζει. Ψηφίζουν οι έλληνες πολίτες, που όπως φαίνεται δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα γι΄ αυτόν.

Η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου είναι μόνον η αρχή. Θα δούμε και άλλα τέτοια, μέχρι ο λαός να τους γκρεμίσει από την εξουσία.