Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να έρθεις να με πάρεις για να μην βρωμίσω» ΣΟΚ! Ηλικιωμένος ειδοποίησε το γραφείο τελετών και στη συνέχεια κρεμάστηκε

Σοκάρει η αυτοκτονία ενός 80χρονου σε οικισμό του χωριού Δαφνούλα στην Ανδρίτσαινα. Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, κάλεσε το γραφείο ...


Σοκάρει η αυτοκτονία ενός 80χρονου σε οικισμό του χωριού

Δαφνούλα στην Ανδρίτσαινα.




Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, κάλεσε το γραφείο τελετών και είπε στον υπεύθυνο να πάει να τον πάρει…

Ο ηλικιωμένος που εκτιμάται πως βρισκόταν σε απόγνωση και συναισθηματική φόρτιση από το χαμό της αγαπημένης του συζύγου, επέλεξε το τέλος, επέλεξε να βρεθεί και πάλι κοντά της, τη μέρα που συμπληρώθηκαν έξι μήνες από το θάνατό της και μια μέρα πριν την τέλεση του εξάμηνου μνημόσυνου της.

Ο εκ των ιδιοκτητών του γραφείου τελετών στην Κρέστενα, Δημήτρης Αργυρόπουλος, περιέγραψε μιλώντας αποκλειστικά στο ilialive.gr τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία, λίγο πριν το τέλος του 80χρονου.




Η στιχομυθία

«Με πήρε το πρωί του Σαββάτου στις 6.22 και με ρώτησε αν με ξύπνησε. Του απάντησα «όχι» και συνέχισε λέγοντας, «και να σε ξυπνούσα, τέτοια ώρα θα πήγαινες για δουλειά»… περιέγραψε ο κ. Αργυρόπουλος.

«Θέλω να μου κάνεις μια χάρη» μου είπε, «αν μπορώ πολύ ευχαρίστως» του απάντησα.

«Να πας σε ένα παντελόνι, να βρεις ένα χαρτί και να το δώσεις στην κόρη μου» μου είπε.

«Σε ποιο παντελόνι να πάω. Γιατί δεν δίνει αυτός το σημείωμα, έχει πεθάνει κανείς;» ρώτησα.

«Μου λέει «όχι, εγώ θα αυτοκτονήσω». «Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις, σε παρακαλώ μην το κάνεις» του είπα προσπαθώντας να τον μεταπείσω.

«Αυτό που σου λέω και να έρθεις να με πάρεις για να μην βρωμίσω» απάντησε ο 80χρονος «.. και να μην πάρεις κανέναν να ενοχλήσεις» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο» συνέχισε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

Η συνομιλία διήρκησε ένα λεπτό και 22 δευτερόλεπτα. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο ηλικιωμένος ο Δημήτρης Αργυρόπουλος τον κάλεσε ξανά πίσω για να τον μεταπείσει, δύο φορές, χωρίς ο ηλικιωμένος να το σηκώσει. Στις 6,25 κάλεσε την Αστυνομία να ενημερώσει, με τους αστυνομικούς, λίγη ώρα μετά να τον εντοπίζουν νεκρό στο μπαλκόνι του σπιτιού του, έχοντας επιλέξει το θάνατο δια του απαγχονισμού.

«Είχε κανονίσει τα πάντα, τα χρήματα για την κηδεία του, ακόμα και το καλοριφέρ στο σπίτι είχε ανάψει για να μην κρυώνουμε όταν πάμε εκεί να τον πάρουμε, είχε υπολογίσει…» μας είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ο χαμός της συζύγου

Ο 80χρονος την Κυριακή θα είχε τα εξάμηνα της συζύγου του την Κυριακή και φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει το φευγιό του… «Φαινόταν πως είχε βάλει μια τάξη λίγο πριν φύγει. Δεν έδειχνε να είναι «αποδιοργανωμένη» προσωπικότητα. Ήταν ευγενής στην επικοινωνία μας που πραγματικά ο τρόπος του σε σκλάβωνε» εξήγησε ο κ. Αργυρόπουλος, που και στις 30 Σεπτεμβρίου είχε αναλάβει την κηδεία της συζύγου του 80χρονου και που πιστεύει και αυτός πως ο χαμός της, ήταν που οδήγησε τον ηλικιωμένο στο απονενοημένο διάβημα.

Το ζευγάρι είχε χάσει το γιό του πριν από 20 χρόνια και αυτό είχε σημαδέψει την οικογένεια. Ο οικισμός Χελιδόνι στον οποίο έμεναν ήταν ένας μικρός παράδεισος με λιγοστά σπίτια. «Το νεκροταφείο έχει μόλις τέσσερα μνήματα» μας είπε ο κ. Αργυρόπουλος, «… είναι ένα ήρεμο μέρος, ένας παράδεισος» μας είπε.

Όμως για κάποιους ανθρώπους, ακόμα και ο παράδεισος είναι απελπιστικά μάταιος και μοναχικός, αν δεν έχεις τον άνθρωπό σου, δίπλα για να τον ζήσεις...

Πηγή: ilialive.gr