Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είδα το Boeing να στροβιλίζεται και να συντρίβεται – Έπεφταν φλεγόμενες βαλίτσες από τον ουρανό» - Οι πρώτες υποψίες για τα αίτια της τραγωδίας στην Αιθιοπία

Θρίλερ με τα αίτια της συντριβής του Boeing της Ethiopian Airlines με 157 νεκρούς. Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τη στιγμή...



Θρίλερ με τα αίτια της συντριβής του Boeing της Ethiopian Airlines με 157 νεκρούς. Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τη στιγμή της συντριβής στην Αιθιοπία. Το αεροπλάνο έβγαζε πυκνό καπνό από το πίσω μέρος και έκανε θόρυβο πριν συντριβεί. Γιατί στρέφονται οι υποψίες σε νέο λειτουργικό που είχε εγκατασταθεί στα Boeing 737 Max 8. Η πρώτη αντίδραση της Boeing – Πέφτουν οι μετοχές της εταιρίας.




Μια τραγωδία με 157 νεκρούς. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν απαντήσεις. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ένα αεροπλάνο Boeing 737 MAX 8 συντρίβεται μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Αυτή τη φορά στην Αιθιοπία. Πριν 120 μέρες, η τραγωδία είχε συμβεί στην Ινδονησία.

Κυριακή πρωί το Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμα στην Αιθιοπία με προορισμό το Ναϊρόμπι της Νιγηρίας. Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, χάνεται από τα ραντάρ και συντρίβεται σε σημείο σχεδόν δυο ώρες νότια έξω από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Ο Γκεμπεγέχου Φικάντου είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Την ώρα της συντριβής του Boeing μάζευε ξύλα από το βουνό, μαζί με άλλους ντόπιους. Ξαφνικά, είδε το μοιραίο αεροπλάνο να πέφτει, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και βγάζοντας πυκνούς καπνούς από το πίσω μέρος. «Ήμουν εκεί κοντά όταν είδα ένα αεροπλάνο να πλησιάζει το βουνό, πριν κάνει στροφή, με πολύ καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του και να συντρίβεται σε εκείνο το σημείο. Ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ. Φλεγόμενες βαλίτσες και ρούχα έπεφταν από τον ουρανό. Το αεροπλάνο στροβιλιζόταν καθώς έπεφτε, πολύς καπνός έβγαινε από το πίσω μέρος και έκανε έναν εκκωφαντικό, περίεργο θόρυβο πριν συντριβεί», είπε ο 25χρονος Αιθίοπας στο CNN.