Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Άφησαν ελεύθερο τον Ρώσο οικονομολόγο Καλίνιν - Είχε συλληφθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εκ παραδρομής συνελήφθη και φυλακίστηκε ο Ρώσος οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ενέργειας Εβγένι Καλίνιν. Αυτό αποδέχονται οι ελληνικέ...


Εκ παραδρομής συνελήφθη και φυλακίστηκε ο Ρώσος οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ενέργειας Εβγένι Καλίνιν. Αυτό αποδέχονται οι ελληνικές δικαστικές αρχές, και συγκεκριμένα η εισαγγελία Εφετών- η οποία χθες βράδυ διέταξε την αποφυλάκιση του συληφθέντα.

Ο Καλίνιν είχε συλληφθεί στις 28/2/2019 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στη χώρα για ολιγόωρο επαγγελματικό ταξίδι.




Ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την οποία αποφυλακίστηκε, ο Καλίν συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καλίνιν αναχώρησε για τη χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Ραχιωτη, «ο Ρώσος οικονομολόγος εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Ελληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη του παρείχαν από την πρώτη στιγμή».