Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ... Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος πέρασε τα σύνορα στον Έβρο και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ...  Πρόκειται για γνωστ...



ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ... 

Πρόκειται για γνωστό δημοσιογράφο της εφημερίδας Yeni Yasam, η οποία ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην Τουρκία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι γνωστή για τις φιλογκιουλενικές τις θέσεις. 





Ο Τούρκος που ζήτησε καταφύγιο στη χώρα μας είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών της εφημερίδας κι ένας από τους πολλούς διωκόμενους δημοσιογράφους του καθεστώτος Ερντογάν.

«Πέρασε τον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών και στις ελληνικές Αρχές ομολόγησε ότι τον κυνηγάει το καθεστώς Ερντογάν. Έδειχνε ξεκάθαρα ότι κινδυνεύει η ζωή του ότι ήταν φοβισμένος και από την πρώτη στιγμή ζήτησε να κρατηθεί μυστική η παρουσία του στην Ελλάδα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος του evrosnews.gr Κώστας Πιτσιακούδης.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος του Τούρκου δημοσιογράφου Ιωάννης Ζιαμπούκης, επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «ο εν λόγω Τούρκος υπήκοος προχώρησε στη διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης του και εκδήλωσε την επιθυμία του να υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου γιατί φοβάται τη δίωξη του στη γείτονα χώρα».

Είναι ένας αρθρογράφος με ιδιαίτερη πένα, καυστική και ενοχλητική για τον Τούρκο Πρόεδρο. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται με την υποστήριξη τρομοκρατών - όπως αποκαλεί πολλές φορές τους διαφωνούντες στο καθεστώς η τουρκική κυβέρνηση-. Λίγες μέρες από την είσοδό του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδος. Μετά την ταυτοποίηση αφέθηκε ελεύθερος, και βρίσκεται εντός ελληνικής επικράτειας.

«Υπήρχε φόβος δίωξης του όχι μόνο του ιδίου αλλά και των υπόλοιπων προσώπων της οικογένειας του γι’ 'αυτό το λόγο κινήθηκε απίστευτα γρήγορα η διαδικασία από την ελληνική πλευρά», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο κ. Ζιαμπούκης.

Για την προστασία του ενδιαφέρθηκε η Διεθνής ένωση δημοσιογράφων αλλά και η Ένωση Συντακτών στην Αθήνα.