Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Euractiv: Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η Αθήνα θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη χώρα που θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σε μια ...


Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη χώρα που θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, σε μια συμβολική κίνηση.




Η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση έως τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα Euractiv. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης, κάτι που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα, το κείμενο του πρωτοκόλλου ένταξης εγκρίθηκε από το ΝΑΤΟ και οι 29 μόνιμοι αντιπρόσωποι των μελών της Συμμαχίας περιμένουν εξουσιοδότηση από τις χώρες τους να το υπογράψουν. Μόλις γίνει αυτό, θα σταλεί στις 29 πρωτεύουσες των χωρών-μελών για να κυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα θέλει να κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης έως τις 8 Φεβρουαρίου», ανέφερε πηγή, προσθέτοντας ότι πιθανότατα η Αθήνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανοίξει τις πόρτες του ΝΑΤΟ για τη Βόρεια Μακεδονία. Οταν γίνει αυτό, θα τεθεί σε ισχύ και η αλλαγή της ονομασίας.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα κάποιο μέλος να μην κυρώσει την ένταξη της Β. Μακεδονίας, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε πως από τη στιγμή που όλες οι χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συζητήσεις, έχουν την ευθύνη και κυρώσουν την ένταξη.