Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λες και ξεχνάμε... Όταν ο Καμμένος κατήγγειλε (πάλι) σχέδιο εξαγοράς βουλευτών, με συμμάχους τον Χαϊκάλη και τον Λαζόπουλο! (βίντεο)

thecaller Ήταν τέλη 2014 και στη Βουλή υπήρχε ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλιώς… εκλογές, κάτι που έγινε τελικά στι...


thecaller Ήταν τέλη 2014 και στη Βουλή υπήρχε ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλιώς… εκλογές, κάτι που έγινε τελικά στις αρχές του 2015, ωστόσο εκείνο που είχε σημαδέψει την πολιτική ζωή της χώρας ήταν οι πρωτοφανείς καταγγελίες του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί- δήθεν- απόπειρας εξαγοράς της ψήφου των βουλευτών του κόμματός του για να ψηφίσουν για ΠτΔ για να μην πέσει η κυβέρνηση.








Σας θυμίζει κάτι; Πάλι, σήμερα, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο κατά του κόμματός του με εξαγορά βουλευτών του, αυτή τη φορά, όμως, για να φύγουν από το κόμμα του και να διαλυθεί…Βέβαια, με την εξέλιξη που είχαν οι σοβαρές καταγγελίες του 2014, που ήταν μια ωραία σκηνοθετημένη παράσταση με «σκηνοθέτη» τον Λάκη Λαζόπουλο και «ηθοποιό» τον Παύλο Χαϊκάλη, πώς να πάρει κανείς στα σοβαρά τις νέες καταγγελίες Καμμένου;

Η κακοστημένη παράσταση του 2014 με «σκηνοθέτη» τον Λαζόπουλο και «ηθοποιό» τον Χαϊκάλη






Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε τον Δεκέμβρη του 2014. Στις 19 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου καλούν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης περί απόπειρας εξαγοράς της ψήφου του για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο οικονομικός παράγοντας που προσέφερε 700.000 ευρώ σε μετρητά στον Παύλο Χαϊκάλη, διακανονισμό του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες, προκειμένου να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον γνώρισε στο γραφείου του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της ΝΔ. Και του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

Χωρίς να το κατονομάσει, ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτοδιαφημιζόταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των CDS. Σύμφωνα, πάντα, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα. Όπως έχει γίνει γνωστό ο άνθρωπος που φέρεται να είναι ο ύποπτος που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη ονομάζεται Γ. Αποστολόπουλος.



«Προφυλάξαμε την υπόθεση από την δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν κάναμε καμία ανακοίνωση. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Ο κ. Χαϊκάλης με ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι εκείνος είναι διατεθειμένος παρότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη. Κατόπιν τούτου έχω καταθέσει στον εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση του λεγόμενου κουμπαρά», έλεγε τότε με στόμφο ο Πάνος Καμμένος.

Συναντήσεις στο ξενοδοχείο Plaza και… ιστορίες για αγρίους

Όπως είχε γίνει, τότε, γνωστό, το οπτικό και ακουστικό υλικό αφορούσε δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα – ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Χαϊκάλη και με συνδρομή φυσικής και τεχνικής παρακολούθησης καταγράψαμε την συνάντηση που ορίστηκε στο ξενοδοχείο Plaza όπου ο μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά τού έκανε ουσιαστικά την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτή τη συζήτηση, σε αυτό το βίντεο που αποκαλύπτουν και άλλες υποθέσεις χρηματισμού και απόπειρας χρηματισμού, μιλάει μέσα για αρκετά πρόσωπα, για συμφέροντα και του διασφαλίζει πέραν του οικονομικού οφέλους το πολιτικό του μέλλον, διότι ο κ. Χαϊκάλης του έθετε τέτοιου είδους ερωτήσεις», κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες, συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά -σιγά σε χρυσό, για να μην τους εντοπίσουν».





«Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία. Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στην ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS. Επειδή εμείς δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπό τον ηλιο, δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κόμματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού», έλεγε ο Πάνος Καμμένος.

Όσο για το που χάλασε η δουλειά και δεν συνελήφθη ποτέ κανείς, την απάντηση την είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος, που είχε ισχυριστεί ότι ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

Ο ρόλος του Λάκη Λαζόπουλου

Την αποκάλυψη, βέβαια, είχε κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη. Μάλιστα, ο Λάκης Λαζόπουλος είχε πει πως το υλικό το έχει δει, ισχυριζόμενος σχετικά: «Έχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε» και συμπλήρωσε πως υπάρχει και άλλος βουλευτής για τον οποίο θεωρεί ότι τελικά χρηματίστηκε.


Η εξέλιξη, βέβαια, γνωστή σε όλους, Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν εξελέγη μέσα σε ένα «νοσηρό» πολιτικό κλίμα με την απειλή σπίλωσης περί χρηματισμού όσων βουλευτών ψήφιζαν υπέρ της εκλογής ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και ανήλθε στην εξουσία σε συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Χαϊκάλης έγινε αργότερα υφυπουργός Εργασίας, προτού «τα σπάσει» με τον Καμμένο και αποχωρήσει από την πολιτική και ο Λάκης Λαζόπουλος, μετά από σειρά ετών στην τηλεόραση και το Αλ Τσαντίρι, από όπου έκανε «αγώνα» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, απογοητευμένος πλέον ασκεί κριτική στην κυβέρνηση…






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.