Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έχει ξεφύγει η κατάσταση» Συνεχίζουν να προκαλούν και στην Κύπρο οι τουρκαλάδες - Έβγαλε ανακοίνωση η Ιταλική εταιρεία εξορύξεων

newsit: Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο. Έτσι, αφού εμπόδισαν το γεωτρύπανο "Saipem ...


newsit: Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο. Έτσι, αφού εμπόδισαν το γεωτρύπανο "Saipem 12000" να προσεγγίσει την περιοχή που θα ξεκινήσει την εξόρυξη υδρογονανθράκων, τώρα εμπόδισε και νέο πλοίο που έστειλε η εταιρεία που την έχει αναλάβει.





Την ανακοίνωση για το περιστατικό έκανε η ίδια η Ιταλική εταιρεία, με τον πρόεδρό της να τονίζε χαρακτηριστικά πως η κατάσταση έχει ξεφύγει.




Ο Κλαούντιο Ντεσκάλζι ανέφερε πως το πλοίο έπλεε κανονικά σε Κυπριακά χωρικά ύδατα, και συγκεκριμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ όπου θα γινόταν κι η εξόρυξη.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια που έχουν γίνει στην περιοχή, με την Τουρκία να υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα χωρικά ύδατα ανήκουν και στην ίδια αλλά και σε Τουρκοκύπριους.

Πριν λίγες ημέρες είχε δεσμεύσει περιοχές για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού, με την Κύπρο να απαντά στέλνοντας και αυτή οπλισμένα πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.