Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ... ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 52ΧΡΟΝΗΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ CHRISTINA MAJOI APOSTOLAKOS... Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ!

Η ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ CHRISTINA MAJOY APOSTOLAKOS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΗ: Η 5...






Η ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ CHRISTINA MAJOY APOSTOLAKOS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ



ΕΚΚΛΗΣΗ: Η 52ΧΡΟΝΗ ΟΜΟΓΕΝΗΣ CHRISTINA MAJOY APOSTOLAKOS ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ - ΔΗΜΗΤΡΗ... ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

Του Ζώη Μαρίνου

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Ως τραγική ειρωνεία εξέλαβε η 52χρονη ομογενής από την Βόρεια Καρολίνα Χριστίνα Ματζόι Αποστολάκου (Christina Majoy Apostolakos) την πληροφορία ότι τελικώς ο 87χρονος πατέρας της Δημήτρης-Χρήστος, τον οποίο εναγωνίως αναζητούσε τα τελευταία χρόνια, απεβίωσε μόλις πριν από δυόμισι μήνες στο Δαφνί Λακωνίας.




Η κ. Αποστολάκου, μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας της από τον «Ε.Κ.» στις αρχές του μήνα, δέχθηκε δεκάδες μηνύματα από ομογενείς του Μόντρεαλ, της Νέας Υόρκης και άλλων περιοχών της βόρειας Αμερικής, καθώς και από την Ελλάδα. Μηνύματα με συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες που έστρεφαν τις έρευνες της σε διάφορες κατευθύνσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η κ. Αποστολάκου, που είχε να δει τον πατέρα της από το 1971 – όταν θυελλωδώς χώρισαν οι γονείς της στο Μόντρεαλ, με την μητέρα της να αναλαμβάνει με δικαστική απόφαση την κηδεμονία των τριών παιδιών τους- προσανατόλισε όλες τις έρευνες της στην Ελλάδα καθώς η εκδοχή ο πατέρας της να βρίσκεται είτε στη Νέα Υόρκη, είτε στο Μόντρεαλ είχε εξασθενίσει αισθητά.

Τελικά, από πρόσωπο του συγγενικού περίγυρου του πατέρα της βεβαιώθηκε ότι ο Δημήτρης Αποστολάκος έφυγε από την ζωή στις 16 Ιουνίου 2017, στο Δαφνί Λακωνίας, όπου και ετάφη δίπλα από τους γονείς του Χρήστο και Σταυρούλα Αποστολάκου.

«Ήμουν τόσο κοντά! Με την βοήθεια την δική σας αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων τους οποίους ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον και την στήριξη τους, δέχθηκα τόσες πολλές πληροφορίες που ήταν θέμα χρόνου να καταφέρω να τον συναντήσω. Αλλά δεν πρόλαβα», είπε στον «Ε.Κ.» η κ. Αποστολάκου σε μια από τις επικοινωνίες μας το μεσημέρι της Τετάρτης.





Παρ’ όλα αυτά οι πληροφορίες για την ζωή του πατέρα της που φτάνουν στην Χριστίνα εξακολουθούν να έρχονται με αμείωτη ένταση. Ο Δημήτρης Αποστολάκος εργαζόταν σε εστιατόρια στο Μόντρεαλ, για μια περίοδο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του εστιατορίου Princess, στην οδό Ζαν Ταλόν, και εκεί ήταν που γνώρισε την Γαλλοκαναδή γειτόνισσα Κλωντέτ Λεφέβρ, 85 ετών σήμερα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, μεταξύ των οποίων και την Χριστίνα, μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας.

Πληροφορίες, επίσης, που κοινοποίησε στον «Ε.Κ.» η κ. Αποστολάκου λένε ότι ο πατέρας της για μια περίοδο 4-5 ετών εργαζόταν στις ΗΠΑ, πιθανότατα στην πολιτεία της Βιρτζίνια, δηλαδή όχι μακριά από εκεί που κατοικεί σήμερα η κόρη του.

Τώρα, η 52χρονη ξεκινάει νέο κύκλο αναζητήσεων με σκοπό να εντοπίσει τις αδελφές του πατέρα της οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναζητά την Ντιάνα, την Γιαννούλα (Νούλα), την Δήμητρα και την Σούλα. «Ελπίζω να βρω κάποια από τις θείες μου, πριν να είναι πολύ αργά», λέει η κ. Αποστολάκου. Και σ’ αυτή την νέα ερευνά της προσδοκά ότι θα έχει εκ νέου σύμμαχο την ελληνική ομογένεια.

Η κ. Αποστολάκου μένει στην πόλη Ραλί της Βόρειας Καρολίνας και έχει δυο παιδιά, την 30χρονη Αλίσια- Χριστίνα και τον 24χρονο Μπράντον. Ο σύζυγος της έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Με την Χριστίνα δίπλα του σ’ όλη την διαδρομή.

ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.