Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗ Christina Majoy Apostolakos ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ

ΕΚΚΛΗΣΗ: Η 52ΧΡΟΝΗ ΟΜΟΓΕΝΗΣ CHRISTINA MAJOY APOSTOLAKOS ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ - ΔΗΜΗΤΡΗ... ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤ...






ΕΚΚΛΗΣΗ: Η 52ΧΡΟΝΗ ΟΜΟΓΕΝΗΣ CHRISTINA MAJOY APOSTOLAKOS ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟ - ΔΗΜΗΤΡΗ... ΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70
Του Ζώη Μαρίνου

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Αμοιβή ύψους 1.000 δολαρίων για κάθε αξιόπιστη πληροφορία που μπορεί να την οδηγήσει στον χαμένο -εδώ και 46 χρόνια- πατέρα της προσφέρει η 52χρονη ομογενής Χριστίνα Ματζόι Αποστολάκου (Christina Majoy Apostolakos) από την πόλη Ραλί στην Βόρεια Καρολίνα.




Από την δημοσιοποίηση της ιστορίας της μέσω του «Ε.Κ.» – πριν μια εβδομάδα- και μετά η κ. Αποστολάκου έχει δεχθεί καταιγισμό πληροφοριών από διάφορες πλευρές για το που πιθανόν μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας της Χρήστος- Δημήτρης Αποστολάκος, γεννημένος το 1930 στην Ελλάδα- πιθανώς στο χωριό Δάφνη ή Δαφνί Λακωνίας- ο οποίος μετανάστευσε στον Καναδά (Μόντρεαλ) μαζί με τις τέσσερις αδελφές του και τον ένα του αδελφό.

Στην συνέχεια κάποια από τα αδέλφια έφυγαν από το Μόντρεαλ, με προορισμό την Νέα Υόρκη και το Βανκούβερ.

Η μητέρα της κ. Αποστολάκου, Κλωντέτ Λεφέβρ, 85 ετών σήμερα, είχε ήδη από τον πρώτο της γάμο δυο μεγάλα παιδιά όταν γνωρίστηκε με τον Χρήστο- Δημήτρη Αποστολάκο, με τον οποίο ήσαν γείτονες στην περιοχή του Παρκ Εξτένσιον, στο Μόντρεαλ.

Η Γαλλοκαναδή Κλωντέτ έμενε ακριβώς πάνω από το εστιατόριο της δυτικής οδού Ζαν Ταλόν (στον αριθμό 456) στο οποίο εργαζόταν ο ομογενής και το οποίο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποια στιγμή πέρασε στην ιδιοκτησία του. Με τον Χρήστο – Δημήτρη, εκτός από την Χριστίνα, απέκτησαν μια ακόμη κόρη, την Τζεϊν – Σούλα Αποστολάκου, γεννημένη το 1967 και τον Χρήστο-Δημήτρη Αποστολάκο, γεννημένο το 1970.
Νεότερη φωτογραφία του πατέρα της που έστειλε στον «Ε.Κ.» η 52χρονη Χριστίνα Αποστολάκου από την Βόρεια Καρολίνα. Φωτογραφία: CHRISTINA MAJOY-APOSTOLAKOS, ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ «Ε.Κ.».


Το ζευγάρι χώρισε θυελλωδώς το 1971 – ή το 1970 κατά μια άλλη, νεότερη πληροφορία- και η μητέρα, με δικαστική απόφαση, πήρε την κηδεμονία των τριών παιδιών χωρίς ποτέ να επιτρέψει στον πατέρα τους να τα ξαναδεί, παρά τις επίμονες- τότε- προσπάθειες του.






«Ναι, είναι διατεθειμένη να δώσω αμοιβή 1.000 δολαρίων σε όποιον αξιόπιστα και με χειροπιαστό αποτέλεσμα με οδηγήσει στα ίχνη του πατέρα μου», λέει τώρα στον «Ε.Κ.» η Χριστίνα Αποστολάκου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο μιλήσαμε πολλές φορές μαζί της. Διακρίναμε, ξανά, την αγωνία, την ανυπομονησία της, να βρει τον 87χρονο σήμερα Χρήστο – Δημήτρη ή Τζιμ ή Τζέιμς.


Έως τώρα η κ. Αποστολάκου έχει γίνει δέκτης ενός πλήθους ετερόκλητων πληροφοριών. Αν τις ομαδοποιήσει κανείς, οι πληροφορίες αυτές συμπυκνώνονται ως εξής:
Ο Χρήστος- Δημήτρης εξακολουθεί να βρίσκεται στο Μόντρεαλ. Και πιθανότατα να έχει σχέση με μεγάλη οικογένεια που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και αναψυχής. Μια πληροφορία ήθελε τον κ. Αποστολάκο να διαμένει στην οδό Κέρμπς ή στην οδό Μπλούμφλιντ στο Πάρκ Εξτένσιον αλλά η ακρίβεια της δεν επιβεβαιώνεται έως τώρα, ούτε από την επιτόπια έρευνα του «Ε.Κ.».
Ο ομογενής έχει μετακινηθεί σε άλλη πόλη της βόρειας Αμερικής, ίσως στην Νέα Υόρκη όπου μετανάστευσε πριν πολλές δεκαετίες η αδελφή του Άρτεμις (Ντιάνα), νυμφευμένη μ’ έναν Ιταλό, με την οποία ήρθαν μαζί (αεροπορικώς) στον Καναδά πριν ακολουθήσουν τα άλλα αδέλφια.
Ο 87χρονος πιθανόν επέστρεψε κάποια στιγμή στην Ελλάδα, στο χωριό του στην Λακωνία. «Γι’ αυτή την εκδοχή δεν σας κρύβω ότι έχω πάρα πολλά μηνύματα (tips) αλλά και πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες», λέει στον «Ε.Κ.» η κ. Αποστολάκου. Μια εξ αυτών- την οποία δεν θέλει να πιστέψει η 52χρονη- ανέφερε ότι ο πατέρας της έχει φύγει από την ζωή και μάλιστα πολύ πρόσφατα, ίσως και μέσα στους δυο τελευταίους μήνες.


Ο Χρήστος- Δημήτρης Αποστολάκος, τουλάχιστον έως το 1973, μιλούσε συνεχώς για τα τρία παιδιά του που δεν του επιτρεπόταν να τα δει. Και, με βάση κάποιες μαρτυρίες, η ψυχολογική του κατάσταση αποτυπωνόταν στο γεγονός ότι είχε αφήσει, εκείνα τα χρόνια, μακριά γενειάδα. Αυτό είπαν στην κ. Αποστολάκου άνθρωποι που στις αρχές της δεκαετίας του ’70 φέρεται να είχαν επαφή μαζί του.


Υπάρχουν, ακόμα, πληροφορίες που λένε ότι κάποια στιγμή ο Χρήστος- Δημήτρης Αποστολάκος πιθανόν αντιμετώπισε προβλήματα με τον νόμο και πιθανόν κρατήθηκε για κάποιο μικρό διάστημα αλλά ούτε αυτές επιβεβαιώνονται και κατά πάσα βεβαιότητα αφορούν άλλο πρόσωπο.


«Σχεδόν κοντεύω να μιλήσω ελληνικά…», μας λέει η κόρη του Χριστίνα. Εκφράζοντας, παράλληλα, τις πιο θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσοι μπήκαν στον κόπο, «αφιερώνοντας μέρος από τον προσωπικό χρόνο τους», να μιλήσουν μαζί της.


Η Χριστίνα Αποστολάκου – αυτό είναι το επίθετο που, πλέον, χρησιμοποιεί- έχει δυο παιδιά. Την 30χρονη Αλίσια- Χριστίνα και τον 24χρονο Μπράντον. Ο σύζυγος της έφυγε από την ζωή, χτυπημένος από καρκίνο, πέρυσι στις 31 Οκτωβρίου.

https://www.ekirikas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.