Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ...!

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την αναστήλωση του αγάλματος του Αριστοτέλη, στην αρχαία πόλη, κοντά στα Δαρδανέλια. Φυσικά, θυμίζουμε,...






Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την αναστήλωση του αγάλματος του Αριστοτέλη, στην αρχαία πόλη, κοντά στα Δαρδανέλια. Φυσικά, θυμίζουμε, πως σύμφωνα με τους Τούρκους όλοι οι αρχαίοι Φιλόσοφοι ήταν Τούρκοι.




Όπως αναφέρεται, μετά από επερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος του Τσανάκ Καλέ, Muharrem Erkek, το άγαλμα αυτό που από το 2009 βρίσκονταν σε αποθηκευτικό χώρο, ανακαινίστηκε και τελικά εκτέθηκε σαν το σύμβολο της αρχαίας πόλης της Άσσος που βρίσκεται στις ακτές του Αιγαίου στον βορειοδυτική Μικρά Ασία.

Η διαδικασία ανακαίνισης του αγάλματος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτές τις μέρες, για να εκτεθεί το περίφημο άγαλμα σε κοινή θέα.

Μάλιστα όπως διαφημίζεται στη γειτονική χώρα, ο μεγαλύτερος μαθητής του Αριστοτέλη ήταν ο τουρκόφωνος φιλόσοφος Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî, (δέκατος αιώνας), που έγραψε πολλά δοκίμια και μελέτες πάνω στην φιλοσοφία του Αριστοτέλη κάτω φυσικά από το πρίσμα του Ισλάμ και της ισλαμικής φιλοσοφίας. Ο Τούρκος λοιπόν Farabi θεωρείται ότι ήταν αυτός που έκανε γνωστό τον Arısto (έτσι τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι Τούρκοι) στην υπόλοιπη Ευρώπη και συνεπώς στον σύγχρονο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.