Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ...!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ...!!! ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΙΣΤΗ - ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΑΣ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!!

Στις 6/10/2016 στο Στρατόπεδο του 2ου Μ/Κ Τάγματος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Αθαλάσσα Λευκωσίας, ο νέος Διοικητής του Ελληνικού Συντάγματος Συν...


Στις 6/10/2016 στο Στρατόπεδο του 2ου Μ/Κ Τάγματος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στην Αθαλάσσα Λευκωσίας, ο νέος Διοικητής του Ελληνικού Συντάγματος Συνταγματάρχης Προκ.Μαυραγάνης, προσκάλεσε τον Ταξίαρχο ε.α. Παναγ. Σταυρουλόπουλο, Υποδιοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από τις 10/8/1974 και τελευταίο Στρατοπεδάρχη του κατεχόμενου σήμερα Στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ. στον χώρο μεταξύ Γερόλακκου και Αγ.Δομετίου από τις 13/8/1974, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Άμυνας του στο φονικό τριήμερο των Μαχών της Υπεράσπισής του από 14 έως 16 Αυγούστου 1974, προκειμένου να ομιλήσει για αυτην την επική Μάχη στα στελέχη και τους οπλίτες της Μονάδος.

Με τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ
Ο κ.Ταξίαρχος κατέφθασε στην μονάδα συνοδευόμενος από τον Κων.Δημητριάδη, Ιστορικό Ερευνητή και Συγγραφέα, που επιμελήθηκε το βιβλίο-μαρτυρία του και κατευθύνθηκε στον χώρο όπου είχαν παραταχθεί οι παρόντες Αξιωματικοί της Μονάδος, ήτοι ο Διοικητής του 2ου Τάγματος Ανχης κ.Βιτώρος, ο Διοικητής του Λόχου Διοικησεως Συνταγματος, Τχης κ. Μαρκοπουλος, ο Υπασπιστής Λοχαγός κ.Οικονόμου, οι Διοικητές των Λόχων κλπ. Αφού παρουσιάστηκαν ενας προς εναν χαιρετώντας στρατιωτικά ο κ.Ταξιαρχος συνοδεύτηκε από τον κ.Διοικητή στον χώρο του ΚΨΜ της Μονάδος λοπου ήταν συγκεντρωμένοι περί τους 300-350 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες. Ο κ.Διοικητής αφού καλωσόρισε τον τιμώμενο προσκεκλημένο του τον οποίο προσεφώνησε "ΣΤΡΑΤΗΓΟ" και "ΠΡΩΤΟ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟ" μίλησε για την Μάχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και τι σημαίνει αυτή για την Ιστορία και την παρακαταθήκη της Μονάδος. Μίλησε για ΗΡΩΕΣ και Προδότες. Για Λεωνίδες και Εφιάλτες. Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον "ΣΤΡΑΤΗΓΟ" ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση η οποία πολλές φορές εξεφράσθη με λυγμούς μίλησε για την Εποποιϊα των 317 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΩΝ του, των 317 ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ του που επί 3 μέρες χωρίς βαρύ οπλισμό, πολεμώντας 1:22 (ένας Ελδυκάριος απέντι σε εικοσιδύο Τούρκους) κράτησαν εκτός Στρατοπέδου 6.900 επιτιθέμενους βαρβάρους. 

Εξήγησε πως όπου οι ΗΓΗΤΟΡΕΣ όπως ο ΗΡΩΑΣ Λοχαγός του Λούης Ιωαννίδης, Διοικητής του 4ου Λόχου έμεινε δίπλα στους άνδρες του, στα ίδια χαρακώματα στην πρώτη γραμμή καθ' όλον το 3ημερο, αυτές οι γραμμές "δεν έσπασαν". Αλλα και οι άλλες γραμμές άντεξαν. Μόνο όταν για "άγνωστο" (!!!) λόγο το πυροβολικό σταμάτησε τις βολές του που αναχαίτιζαν την προέλαση των Τουρκικών αρμάτων και έπεσε ηρωϊκά ο ΗΡΩΑΣ Λοχαγός ΜΧ απο την Μάνη, ο Σωτ.Σταυριανάκος, τότε αναγκάστηκε να διαταξει απαγκίστρωση εν ημέρα και υπό την ισχυρή πίεση του εχθρού. Μίλησε για τον άλλο τον ΗΡΩΑ Λοχαγό του που σκοτώθηκε κατα την απαγκίστρωση τον Βασ.Σταμπουλή από την Χαλκιδική που τον είχε δίπλα του μαχόμενο όλο το 3ημερο. Η συγκίνηση και η προσήλωση των στελεχών έκδηλη. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, του δόθηκε ένα υπέροχο δώρο από τον κ.Διοικητή, ένα μαύρο τζόκεϋ με το έμβλημα της ΕΛΔΥΚ αλλά με κεντημένες δάφνες Ανωτάτου Αξιωματικού - αν και δεν προβλέπεται Ανώτατος Αξιωματικός στην ΕΛΔΥΚ. - "Ειδική παραγγελία για τον Στρατηγό μας" είπε ο κ.Διοικητής. Ακολούθως παρέθεσαν και στους δύο προσκεκλημένους γεύμα στην Λέσχη της ΕΛΔΥΚ όπου μετα, κατα την διάρκεια του καφέ είχαν την δυνατοτητα οι παρακαθήμενοι κ.κ. Αξιωματικοί να κάνουν εξειδικευμένες ερωτήσεις για την Επική Μάχη όπου οι δύο συνετελεστές του βιβλίου του κ.Ταξιάρχου, δηλαδή ο ίδιος και ο κ.Δημητριάδης, απάντησαν αναλυτικά και σε όλες. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ κ.ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του Συνταγματάρχη Εμμ.Θεοδώρου (είχε ξαναγίνει τετοια εκδήλωση στον ίδιο χώρο το Πάσχα ανήμερα), προέβη σε αυτήν την κίνηση την οποία όπως δήλωσε ο ίδιος αποτέλεσε την "ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" εκείνη την μέρα για τον παρόντα ΕΛΔΥΚΑΡΙΟ του 2016. ΜΠΡΑΒΟ Κε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΑ.... ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ....

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.