Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;;; Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΤΟ ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ 007!!!

Μέχρι τα 44, που έγραψε την πρώτη κατασκοπευτική νουβέλα, ο Λονδρέζος συγγραφέας είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος και τραπεζίτης, είχε π...




Μέχρι τα 44, που έγραψε την πρώτη κατασκοπευτική νουβέλα, ο Λονδρέζος συγγραφέας είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος και τραπεζίτης, είχε πάρει μέρος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε δημιουργήσει μια τρομερή φήμη σαν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών. Το ποτό και το κάπνισμα ήταν πολύ καλοί φίλοι του, η μητέρα του τον υποτιμούσε συνεχώς και η σχέση με την γυναίκα του υπήρξε θυελλώδης.
Πρώτα χρόνια
Ο Ίαν Φλέμινγκ γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1908 στο Λονδίνο. Ήταν ένας από τους τέσσερις γιους μιας ευκατάστατης οικογένειας. Το 1917, όταν ο Φλέμινγκ ήταν 9 χρόνων, ο πατέρας του Βάλενταϊν πέθανε σε μάχη κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πριν από τον πόλεμο, ο Βάλενταϊν ήταν μέλος της βρετανικής Βουλής.
Η εκπαίδευση του Φλέμινγκ ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Ήτον το 1921. Οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν μέτριες, αλλά διέπρεψε στα αθλήματα του πανεπιστημίου. Παράλληλα, ήταν συντάκτης της πανεπιστημιακής εφημερίδας. Ο περίεργος χαρακτήρας του και οι επαναστατικές για την εποχή ιδέες του, τον έφερναν συχνά σε σύγκρουση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου. Έφυγε από το Ήτον και παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στην στρατιωτική ακαδημία στο Σάντχαρστ. Οι βλέψεις του ήταν μεγάλες. Επιθυμούσε να εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών και να κερδίσει θέση δημοσιογράφου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Τα σχέδιά του άλλαξαν με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια»
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φλέμινγκ, τελειοποίησε σχεδόν τις κατασκοπευτικές του ικανότητες. Εργάστηκε για τις μυστικές υπηρεσίες του Βρετανικού Ναυτικού και πραγματοποίησε πολλά ταξίδια. Σαν προσωπικός βοηθός ναύαρχου, η συμβολή του στην πολεμική προσπάθεια ήταν σημαντική. Ο Ίαν Φλέμινγκ πήρε μέρος και στην «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια». Η επιχείρηση αυτή ήταν ένα σχέδιο των Συμμάχων που θα παρακολουθούσαν την Ισπανία σε περίπτωση που ο δικτάτορας Φράνκο συμμαχούσε με τις δυνάμεις του Άξονα.



Η διορατικότητά του στην κατασκοπία και διπλωματία ήταν τόσο υψηλή, που λέγεται ότι ο Φλέμινγκ συμβούλεψε τον Κένεντι, για την κρίση των πυρηνικών στην Κούβα. Σε δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, ο Φλέμινγκ είπε χαριτολογώντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, θα ήταν αν ο Κένεντι έλεγε στον Φιντέλ Κάστρο ότι οι πυρηνικές δοκιμές έκαναν τους άνδρες με γένια σεξουαλικά ανίκανους!
Φλέμινγκ και γυναίκες
Ο Ίαν Φλέμινγκ είχε μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.Η οξυδέρκεια, η άνεση στις κινήσεις του και το όμορφο παρουσιαστικό του τον έκαναν ακαταμάχητο. Σύντομα βαρέθηκε τις συνεχείς ερωτοτροπίες και είπε σε φίλο του ότι «οι γυναίκες δεν είναι τίποτα παραπάνω από κατοικίδια και ότι οι άνδρες είναι τα μόνα ανθρώπινα όντα που αξίζει κανείς να συναναστρέφεται». Η σκληρότητα αυτή φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι η μητέρα του τον υποτιμούσε και έλεγχε οτιδήποτε είχε σχέση με την επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Επίσης, όταν φοιτούσε στο Σάντχαρστ, απέκτησε γονόρροια. Παρόλα αυτά, ερωτεύτηκε και σύναψε σχέση με την Αν Τσέιρτερις, μια γοητευτική κοκκινομάλλα από ευκατάστατη οικογένεια. Η Αν ήταν ήδη παντρεμένη με τον υποκόμη Ρόδερμερ. Εξαιτίας της παράνομης σχέσης, ο Ρόδερμερ την χώρισε και αργότερα η Αν παντρεύτηκε τον Ίαν. Στην κοινή τους ζωή μαζί, τόσο ο Ίαν, όσο και η Αν συνέχισαν να έχουν παράνομες σχέσεις.



Το 1953 απέκτησαν έναν γιο, τον Κάσπαρ, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 23 χρόνων. Ο Φλέμινγκ εμπνεύστηκε από τον γιο του τη σειρά βιβλίων «Τσίτι Τσίτι Μπανγκ Μπανγκ», που έχει θέμα τις περιπέτειες του μαγικού αμαξιού ενός εκκεντρικού επιστήμονα.
Πράκτορας 007
Πολλές φορές, ο Φλέμινγκ έλεγε σε φίλους του αστειευόμενος ότι θέλει να γράψει ένα βιβλίο με κατασκοπευτικό περιεχόμενο. Η γυναίκα του φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την συγγραφή του βιβλίου. Ο συγγραφέας στην προσπάθεια του να «ξεφύγει» για λίγο από τον γάμο του με την Αν, ξεκίνησε να γράφει τις περιπέτειες του πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Η δημοσιογραφική του εμπειρία και η συμμετοχή του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως πράκτορα, τον βοήθησαν αισθητά στο στήσιμο ενός αληθοφανούς περιβάλλοντος γύρω από τον φλεγματικό κατάσκοπο.
Ο Ίαν Φλέμινγκ έγραψε 12 νουβέλες και πολλές σύντομες ιστορίες για τον Μποντ. Το 1952, ο Φλέμινγκ, μέσα σε δύο μήνες, έγραψε το πρώτο του έργο, το Καζίνο Ρουαγιάλ. Όλες του οι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από τις προσωπικές του εμπειρίες, χρωματισμένες από την πλούσια φαντασία του. Τα βιβλία του περιστρέφονται γύρω από την ζωή και τις περιπέτειες του πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙ6, Τζέιμς Μποντ. Τα βιβλία του δεν γνώρισαν από την αρχή μεγάλη επιτυχία. Σταδιακά, όλο και περισσότερος κόσμος λαχταρούσε να διαβάσει τις ιστορίες του 007, που ήταν γεμάτες αδρεναλίνη, περιπέτεια, συνωμοσίες και πλήθος όμορφων γυναικών. Ανάμεσα στους άπειρους θαυμαστές του ήταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας και φυσικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ΤΖ. Φ. Κένεντι. Αποκορύφωμα υπήρξε η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Δρ. Νο, το 1962, με πρωταγωνιστή τον αξεπέραστο Σον Κόνερι.



Ο θάνατος του Φλέμινγκ
Οι καταχρήσεις σε αλκοόλ και τσιγάρα, προκάλεσαν στον συγγραφέα χρόνιο καρδιακό πρόβλημα. Στις 12 Αυγούστου 1964 ο Φλέμινγκ πέθανε από ανακοπή. Ήταν 56 ετών. Οι πωλήσεις των βιβλίων συνολικά ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Το 2008, οι Τάιμς του Λονδίνου κατέταξαν τον Φλέμινγκ στην 14η θέση ανάμεσα στους «50 καλύτερους Βρετανούς συγγραφείς από το 1945». Στον κινηματογράφο έχουν γυριστεί 27 ταινίες με τις περιπέτειες του πράκτορα 007. Τον Μποντ έχουν ενσαρκώσει επτά ηθοποιοί.
mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.