Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΖΙΖΙΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

Ο τουρκόφιλος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σύμμαχοί του βομβάρδισαν το Σάββατο την καθολική εκκλ...


Ο τουρκόφιλος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σύμμαχοί του βομβάρδισαν το Σάββατο την καθολική εκκλησία στην πόλη Αζιζίγια στο Χαλέπι.

Ο συγκεκριμένος ναός ανήκει στη Συριακή Καθολική Εκκλησία. Η Συριακή Καθολική Εκκλησία είναι μονοφυσίτες χριστιανοί που έχουν αναγνωρίσει από το 1783 ως προκαθήμενό τους τον Πάπα της Ρώμης.

Η Συριακή Καθολική Εκκλησία αν και υπάγεται στη Ρώμη είναι «αυτόνομη» από τις άλλες ρωμαιοκαθολικές Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Χρησιμοποιεί το τυπικό των προχαλκηδόνιων Ορθόδοξων Εκκλησιών. Προχαλκηδόνιες ή μονοφυσίτικες ονομάζονται οι Ορθόδοξες Εκκλησίες που αποσχίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη μην αναγνωρίζοντας την 4η Οικουμενική Σύνοδο το 451 μ.Χ. Τέτοιες Εκκλησίες είναι οι Κόπτες της Αιγύπτου, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι (Συρία – Ιράκ – Τουρκία) και οι Αραμαίοι – Συριάνοι (Συρία).

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο από τη βομβαρδισμένη εκκλησία.

Οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και δυστυχώς και από τη Δύση, συχνά βομβαρδίζουν τις εκκλησίες της περιοχής δίχως ιδιαίτερο λόγο, αφού ο στρατός της Συρίας δεν τις χρησιμοποιεί ως βάσεις του.

Δείτε το βίντεο:



http://www.vimaorthodoxias.gr/diethni/item/88303-tourkofiloi-tzixantistes-bombardisan-katholiki-ekklisia-sto-xalepi-binteo

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.