Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ... ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...!!! ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ...!!!

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί στον ιερό ναό Αγίων Πάντων στην Μακεδονίτισσα τον εθελοντή στρατιώτη Σπύρο Χριστοφίδη από τη ...



Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί στον ιερό ναό Αγίων Πάντων στην Μακεδονίτισσα τον εθελοντή στρατιώτη Σπύρο Χριστοφίδη από τη Λευκωσία.

Έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 14 Αυγούστου 1974 σε πολυβολείο κοντά στο Γυμνάσιο Αγίου Παύλου Λευκωσίας. Τα οστά του, που ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο DNA, αφού είχαν σταλεί από λάθος στην Ελλάδα την περίοδο 1979 - 1981.

Στις 4 το απόγευμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι η κηδεία της Μαρίτσας Δημητρούδη και του Κυριάκου Στρατή οι οποίοι ήταν το 1974, 70 και 64 ετών αντίστοιχα. Η Μαρίτσα Δημητρούδη και ο Κυριάκος Στρατή ήταν αδέλφια και κατάγονταν από το Δίκωμο. Ο Κυριάκος όπως και η αδελφή του Στυλιανή ήταν παράλυτοι λόγω σοβαρής ασθένειας και αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το χωριό τους, ενώ μαζί τους έμεινε και η Μαρίτσα για να τους φροντίζει. Ο Κυριάκος και η Μαρίτσα εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες, μπροστά στα μάτια της αδελφής τους η οποία λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις ελεύθερες περιοχές.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.



sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.