Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ

ΑΠΑΓΩΓΗ 1.Στις 9 Μαρτίου άγνωστοι απήγαγαν ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας.Του επιτέθηκαν στον...



ΑΠΑΓΩΓΗ 1.Στις 9 Μαρτίου άγνωστοι απήγαγαν ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δικαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας.Του επιτέθηκαν στον σταθμό Boryspol.

«Στην αρχή της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης των ουκρανών ο ιερέας και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα ανατολικά στο Boryspοl χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ την ενορία του στο Ντονέτσκ».

Οι απαγωγείς έφτασαν στο σταθμό με ένα αμάξι γκρι σκούρο και εξανάγκασαν τον ιερέα να τους ακολουθήσει μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία αλλά οι απαγωγείς μαζί με τον όμηρο κατόρθωσαν να ξεφύγουν. Το ίδιο βράδυ ο ιερέας κάλεσε από τηλέφωνο τη γυναίκα του και είπε ότι οι απαγωγείς του τον άφησαν στο δρόμο μετά από ολόκληρες ώρες βασανισμού και συνεχόμενων χτυπημάτων.Η αστυνομία συνεχίζει να τους αναζητά.( Nahnews. Tvzvezda 10/3/15)

ΑΠΑΓΩΓΗ 2.Ουκρανοί οι λεγόμενοι εθελοντές των παραστρατιωτικών ταγμάτων που πολεμούν στο Ντονμπάς απήγαγαν στις 3 Μαρτίου τον ιερομόναχο Θεοφάνηκατά κόσμον Γεώργιο Kratirov της ορθόδοξης Μονής της Κοιμήσεως του Αγίου Νικολάου Vasilevsky που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Nikolskoye Volnovakha κοντά στο Ugledar.Όπως μεταφέρει το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της DNR καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων αποδεικνύουν ότι τον ιερομόναχο τον απήγαγαν οι ουκρανοί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στις 15 h εισέβαλαν στη μονή «2 άνδρες με πολιτική περιβολή και 4 με στρατιωτικά.»Οι εγκληματίες δεν έφεραν κανένα διακριτικό που θα πιστοποιούσε το τάγμα στο οποίο ανήκουν.Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους. Χωρίς να επιδείξουν σχετικά έγγραφα οι απαγωγείς οδήγησαν έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον ιερομόναχο Θεοφάνη προς άγνωστη κατεύθυνση. O ιερομάναχος Θεοφάνης είχε πλούσια δράση που σχετιζόταν με την πατριωτική εκπαίδευση της νεολαίας και είχε ενεργό συμμετοχή στην διατήρηση και τιμή της μνήμης των πεσόντων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κατά τον Β παγκόσμιο.Με την ευλογία του έγινε εκταφή των λειψάνων των ηρώων της εποχής και ακολούθως ταφή με ορθόδοξο τυπικό.

Πολλοί μαθητές του Θεοφάνη εντάχθηκαν στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή.

Το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγ.Νικολάου Vasilevsky, θεμελιώθηκε το 1998 και είναι ένα από τα σημαντικότερα ορθόδοξα μοναστήρια του Donbass. (sedmitza )Το μοναστήρι μετά τις εχθροπραξίες περιήλθε στη ζώνη ελέγχου των ουκρανών οι οποίοι στα πρότυπα των πιο ολοκληρωτικών αμερικανοκίνητων δικτατοριών όπως αυτών της Χιλής και της Αργεντινής φρόντισαν να τον εξαφανίσουν.

Ο π.Kirill Frolov Υπέυθυνος των Δημοσίων Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ορθόδοξων Κοινοτήτων Εξωτερικού του CEI και επικεφαλής της ένωσης Ορθόδοξων ειδημόνων καταγγέλει :

« Μόνο τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν φοβερά γεγονότα: η απαγωγή του ιερομονάχου Θεοφάνη (Kratirov)….. ποινικές Διώξεις κτά του Αλεξάνδρου του (Έλληνα) γιατί κηρύττει την ένωση με τη Ρωσία,βασανιστήρια κατά ιερέα στην περιοχή του Κιέβου, απόπειρα πυρπόλησης του ναού του Αγίου Μάρκου επί της οδού Balzac στο Κιέβο…… »Οι ουκρανοί «αναζωπυρώνουν τον πόλεμο κατά της κανονικής εκκλησίας.Προφανώς και επιχειρούν να την καταστρέψουν να εκφοβίσουν τους ορθόδοξους.Αλλά αυτοί θα οδηγηθούν στο αντίθετο αποτέλεσμα ! » δήλωσε ο Kirill Frolov.

Στις 4 Μαρτίου έγινε η απαγωγή του π.Θεοφάνη συνεχίζει ο ίδιος.»Το μοναστήρι βρίσκεται σε έδαφος κατεχόμενο από τους ουκρανούς.Εκείνο το απόγευμα πολλοί άνδρες μασκοφόροι και με στρατιωτικές στολές απήγαγαν τον ιερομόναχο Θεοφάνη και τον οδηγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση» ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της DNR Andrei Purgin στο ράδιο «Radonège».Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον αρχιμανδρίτη Ζωσιμά (Sokurov) και βρίσκεται στην περιοχή Volnovakha του Donetsk. Ο Ζωσιμάς ήταν ο γέροντας και πνευματικός της μονής.Ήταν τελείως αντίθετος στο σχίσμα της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο Μόσχας όσο και στην αποκοπή της Ουκρανίας από τη Ρωσία.Ο Zωσιμάς ήταν μια εικόνα ένα σύμβολο της πνευματικής εξέγερσης του Donbass και για όλη τη Νέα Ρωσία.Ο Θεοφάνης ήταν ακόλουθός του και συνεχιστής διάδοχός του. Η ουκρανική ασφάλεια και οι υπηρεσίες της SBU σε συνεργασία με παραστρατιωτικές ομάδες καταστρέφουν τους ανθρώπους κλειδιά της Ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας και τις ιδέες τους.

Πηγές ανεπίσημες σημειώνουν ότι ο π.Θεοφάνης μεταφέρθηκε στα κολαστήρια της SBU στη Μαριούπολη με την κατηγορία του αυτονοσμισμού και αποσχιστικών τάσεων. (materik10/3/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.