Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΡΙΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ:202,6 ΔΙΣ$ OI ΑΠΩΛΕΙΕΣ 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 4 ΣΤΟΥΣ 5 ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Σύμφωνα με την έκθεση του συριακού κέντρου έρευνας οι οικονομικές και κοινωνικές απώλειες της Συρίας αυτά τα 4 τελευταία χρόνια ανέρχοντα...



Σύμφωνα με την έκθεση του συριακού κέντρου έρευνας οι οικονομικές και κοινωνικές απώλειες της Συρίας αυτά τα 4 τελευταία χρόνια ανέρχονται σε 202,6 δις δολάρια από την αρχή της κρίσης και μέχρι το τέλος του 2014 δηλ. 4 φορές το ΑΕΠ του 2010.

Η έκθεση εκπονήθηκε με την υποστήριξη του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη UNRWA και τονίζει τις καταστροφικές συνέπειες της διαμάχης στην ανάπτυξη.

Έτσι το ποσοστό ανεργίας στο τέλος της χρονιάς έφτασε στο 57,7%, ενώ περί τα 3 εκατομύρια άτομα έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης γεγονός που στέρησε από 12,22 εκατομύρια πρόσωπα από την αρχική πηγή εσόδων τους.

Με την εξάπλωση της οικονομίας της βίας πολλοί νέοι εμπλέκονται σε παρα΄νομες δραστηριότητες.

Η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών ώθησε περίπου τον μισό πληθυσμό να εγκαταλείψει τα σπίτια του προκαλώντας μια άνοδο της «ανισότητας,αδικίας και φτώχειας «.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2014 τα 4 στα 5 άτομα ζουν στην φτώχεια και περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας δηλ αυτά τα άτομα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις διατροφικές τους ανάγκες στα απόλυτα στοιχειώδη.

Υπό αυτές τις συνθήκες μια μεγάλη αναλογία παιδιών στερήθηκαν το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση στερούμενα το σχολείο διογκώνοντας τον αναλφαβητισμό.

Με το τίτλο «Σιωπηλή Καταστροφή» η έκθεση προειδοποιεί ότι το «6% των κατοίκων απειλούνται από θάνατο,τραύματα ή ακρωτηριασμούς», και επομένως το προσδοκώμενο όριο ζωής έπεσε κατακόρυφα «από το 75,9 έτη που ήταν το 2010 στα 55,7 έτη το 2014 ».

Οι εισαγωγές και εξαγωγές μειώθηκαν από 82,7% το 2010 σε 29,7% το 2014, απ΄όπου ένα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα του 42,7%.

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ στο 104% το 2013 και στο 147 % το 2014.(al manar 10/3/15)

ΜΟΝΟ Ο ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

Ο ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΙΡΑΚ

Ο ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

Ο ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ……….



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.