Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ! ΜΙΤ, DARPA KAI ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROCKEFELLER ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ "ΑΘΩΑ" ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ...

Η Αμερικανική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας χρηματοδοτεί αφειδώς τα επικίνδυνα πειράματα στο πεδίο του ανθρώπινου εγκεφ...



Η Αμερικανική κυβέρνηση μέσω του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας χρηματοδοτεί αφειδώς τα επικίνδυνα πειράματα στο πεδίο του ανθρώπινου εγκεφάλου: 46 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη χορηγηθεί για «να υποστηριχθεί το «Πρόγραμμα Έρευνας για τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο μέσω Ανεπτυγμένων και Καινοτόμων Νευροτεχνολογιών» (σ.σ. pentapostagma.gr – Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies (BRAIN) Initiative) σε αρκετούς φορείς:


Στο Εργαστήριο Lawrence Livermore Laboratory δόθηκαν 1,2 εκατομμύρια δολάρια.
Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) έλαβε 7 ξεχωριστά κονδύλια συνολικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και η Mayo Clinic έλαβαν περίπου 5 περίπου εκατομμύρια δολάρια «για βασική έρευνα νευροεπιστήμης, για την παραγωγή τρόπων ταξινόμησης και ανάλυσης των 86 δισεκατομμυρίων κυττάρων του εγκεφάλου και των τρισεκατομμυρίων συνδέσεων του, και τη δημιουργία νέων τρόπων για την καταγραφή των εγκεφαλικών κυκλωμάτων, πέραν άλλων στόχων που θα πρέπει να επιτευχθούν».

Όμως αυτά δεν ήταν τα μόνα κονδύλια: «ακόμη περισσότερα χρήματα δόθηκαν για την ανάπτυξη συστημάτων που χρησιμοποιούν laser για τον έλεγχο της δραστηριότητας των ξεχωριστών κυττάρων και των κυκλωμάτων του εγκεφάλου», που διακρίνουν μεταξύ «τύπων κυττάρων σε εγκεφαλικά κυκλώματα που εμπλέκονται στην όραση και σε άλλες αισθήσεις», και χρησιμοποιούν την τεχνολογία της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας για «να απεικονίσουν τη δραστηριότητα των ξεχωριστών κυττάρων».

Πέραν της χορήγησης κονδυλίων, η Εθνική Πρωτοβουλία Φωτονικής των ΗΠΑ (σ.σ. pentapostagma.gr – National Photonics Initiative (NPI), δημιούργησε την Ομάδα Νευροεπιστήμης της Βιομηχανίας της Φωτονικής, όπου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Επιστημών και Τεχνολογίας (OSTP) και του προγράμματος BRAIN, αναμένεται να αναζητήσουν την εμπλοκή και νέες επενδύσεις από ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα παράσχουν πρωταρχικά 30 εκατομμύρια δολάρια σε υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές έρευνες – κατά τα επόμενα τρία έτη – για την ανάπτυξη της τεχνολογίας της οπτικής και φωτονικής.

Η πλειονότητα των χρημάτων της επιπρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών στο πεδίο των ερευνών του ανθρώπινου εγκεφάλου με στόχο την:
Ταξινόμηση των μυριάδων τύπων κυττάρων του εγκεφάλου.
Την κατασκευή εργαλείων και τεχνικών για την ανάλυση των εγκεφαλικών κυττάρων και των εγκεφαλικών κυκλωμάτων.
Την δημιουργία απεικονιστικής τεχνολογίας του εγκεφάλου νέας γενιάς.
Ανάπτυξη μεθόδων για καταγραφές της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε μεγάλη κλίμακα.
Την ενσωμάτωση πειραμάτων με θεωρίες και μοντέλα για την καλύτερη κατανόηση ειδικών εγκεφαλικών κυκλωμάτων.

Ποιος είναι όμως ο σκοπός αυτής της αύξησης του ενδιαφέροντος για τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Γιατί κατευθύνονται τόσα χρήματα σε αυτές τις έρευνες; Υπάρχει ορατός κίνδυνος για στόχευση προς τον έλεγχο των ανθρώπινων σκέψεων;

Τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν ακόμη με σαφήνεια, αλλά οι φορείς που εμπλέκονται στα «καινοτόμα» ερευνητικά προγράμματα κάθε άλλο παρά «αθώοι» φαίνονται, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Rockefeller και την DARPA:

Το 2013, ο Barack Obama δαπάνησε 100 εκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία BRAIN, με συντελεστές υλοποίησης τους:
NIH – Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας
• DARPA
• Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes – Howard Hughes Medical Institute (HMMI)
• Ίδρυμα Kavil – Kavil Foundation (KF)
• Ινστιτούτο Salk Βιολογικών Σπουδών – Salk Institute for Biological Studies (SIBS)
• Πανεπιστήμιο Rockefeller – Rockefeller University
• Πανεπιστήμιο Stanford
• Ινστιτούτο Allen
• Πανεπιστήμιο Cornell
• Πανεπιστήμιο της California – University of California at Los Angeles (UCLA)






pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.