Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ 2 ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ... ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΚΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ...!!!

Στις απεργίες των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έρχονται τώρα να προστεθούν και οι καταλήψεις στα σχολε...


Στις απεργίες των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έρχονται τώρα να προστεθούν και οι καταλήψεις στα σχολεία.

Με το σύνθημα "Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει" η μειοψηφία των μαθητών του 2ου Λυκείου Βούλας, αποφάσισε(!!) χθες το πρωί να κατεβάσει "ρολά" και να κλείσει το σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και με ομολογίες μαθητών του Λυκείου, αυτήν τη φορά δεν υπήρξαν ουσιαστικά και πραγματικά αιτήματα που θα έπρεπε να εισακουστούν, αλλά αντιδράσεις από μια μικρή μερίδα μαθητών για τις εξελίξεις στο κλάδο της εκπαίδευσης και έτσι, με την ανοχή της διευθύντριας του Λυκείου, μπήκε προσωρινό λουκέτο.

Οι καταληψίες ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό με συνθήματα, που παραπέμπουν σε πολιτικό κόμμα που πρωτοστατεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου και με έναν πρωτοφανή τρόπο ανάγκασαν την πλειοψηφία των μαθητών να αποχωρήσει εμφανώς δυσαρεστημένη.

Χαρακτηριστική υπήρξε η ανοχή των καθηγητών και κυρίως της διευθύντριας, που δεν έφεραν καμία αντίσταση απέναντι στους καταληψίες, ενώ οι μαθητές που δεν συμμετείχαν στην κατάληψη περίμεναν έξω από την είσοδο, δυσαρεστημένοι με την ξαφνική απόφαση όσων δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο.

Εξάλλου κάθε τέτοια ενέργεια, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε παράτασή του, καθώς η σχολική ύλη θα πρέπει να διδαχθεί έστω κι αν τα παιδιά «θυσιάσουν» ένα μέρος από τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνο από μαθητές, αλλά και από πολλούς γονείς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αυθαίρετη απόφαση μιας ομάδας μαθητών να κλείσουν το σχολείο.

Τα λίγα άτομα που έμειναν μέσα στο σχολείο στοίβαξαν έναν σωρό πραγμάτων πίσω από την κεντρική καγκελόπορτα του κτιριου(από θρανία μέχρι και ένα στρώμα κρεβατιού) και επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε όσους συμμετείχαν στην κατάληψη.

Έτσι λοιπόν, μαθητές και μαθήτριες του λυκείου που συμφώνησαν να παραμείνει το σχολείο κλειστό, πήραν το καφεδάκι τους και σκαρφάλωσαν στα κάγκελα του κτιρίου προκειμένου να αγωνιστούν και να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους.... vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.