Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ... ΕΞΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟ!

Απογοήτευση προκαλεί έρευνα της εταιρείας «Interview», για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). ...

Απογοήτευση προκαλεί έρευνα της εταιρείας «Interview», για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Έξι στις δέκα οικογένειες έχουν έναν άνεργο
Σύμφωνα με την έρευνα, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 απολύθηκαν -μέσο όρο- 1,88 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση είτε επειδή αυτή έκλεισε είτε επειδή δεν μπορούσε, πλέον, να συντηρήσει το προσωπικό της (σ.σ. ο αριθμός αυτός είναι ωστόσο μειωμένος, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν ήταν 2,7).
Το 56,1% των οικογενειών Θεσσαλονίκη έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ενώ το 34,8% συντηρεί το σπίτι έχοντας δύο ανθρώπους χωρίς δουλειά και σχεδόν το 6% τρεις! Η έρευνα διενεργήθηκε λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, σε δείγμα 500 επιχειρηματιών-μελών του ΒΕΘ και 305 καταναλωτών.
Σήμερα, το 15% των επιχειρήσεων σχεδιάζει απολύσεις ενώ μόλις το 5% προσλήψεις. Ωστόσο οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις προσανατολίζονται σε διατήρηση προσωπικού αναφε΄ρει το σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
«Το 2007 είχα 60 εργαζόμενους και έτρεχαν. Σήμερα έχω 35 και δεν ξέρω τι να τους κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της έρευνας. Πρόσθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει αναγκαστεί να μειώσει είτε τις ημέρες εργασίες είτε τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων.
Στο σκηνικό αυτό, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και καταναλωτές βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται: οι μεν πρώτοι δηλώνουν στην πλειοψηφία τους (σχεδόν 90%) πτώση τζίρου, κατά 40% μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο, ενώ οι δεύτεροι κάνουν λόγο για μείωση των χρημάτων που μπαίνουν στο σπίτι κατά 32% (μέσο όρο). Μείωση εισοδήματος βίωσαν στο εξάμηνο οκτώ στις δέκα οικογένειες και αύξηση ...μηδέν.
Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι οι Θεσσαλονικείς «κόβουν» περίπου στο μισό τα έξοδα του σούπρ μάρκετ που αποτελεί  έξοδο πρώτης ανάγκης. 
Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να βάλουν μαχαίρι στις δαπάνες, με πρώτο βασικό «θύμα» τον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης (-77,2%), ενώ μεγάλος χαμένος είναι και ο τομέας της ψυχαγωγίας-ταξιδιών (-67,5%).

newsbomb.gr

2 σχόλια

  1. Σε μία άλλη χώρα που δεν είναι η Ελλάδα και λέγεται σκουληκιστάν, οι τοπικοί παλιάνθρωποι ιθαγενείς, επέλεξαν μόνοι τους τον πιό ξεφτιλισμένο τρόπο να αυτοκτονήσουν αφού πρώτα διασφάλισαν τον αφανισμό των παιδιών και των εγγονιών τους. Με την προτροπή δημοσιογράφων, ο καλύτερος των οποίων άξιζε να πνιγεί σε βοθρολύμματα, πήγαν και διάλεξαν την μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία του γαλαξία να τους διοικήσει. Η συμμορία αυτή, που απαρτίζεται από τον κύκλωπα ψευτόφημο, τις αποκλειστικά ανθρωποφάγες σκατόψυχες φάλαινες, τα παιδοεγγόνια βρυκόλακα, τους μελιτζανομύτες δήθεν αριστερούς οι οποίοι είναι λάτρεις των απογόνων του αδόλφου, τους κομμουνιστές που όταν τους πείς την λέξη μεροκάματο νομίζουν ότι αναφέρεσαι στο τελευταίο μοντέλο της φερράρι, τους πατριώτες που μόνη πατρίδα τους είναι οι ελβετικές τράπεζες, κάτι καθηγητές που αν είχαν περάσει από καμμία πολιτισμένη χώρα θα είχαν λυντσαρισθεί με την πρώτη φράση που θα έλεγαν, κ.λ.π. τούτη την φορά επιτέλους θα εξοντώσει αυτήν την άχρηστη φυλή των σκατοϊθαγενών. Θα είναι η πιό δίκαια τιμωρία για μία φυλή ανθρωποειδών που ψήφιζαν εγκληματίες γιατί τέτοιοι σκατοδιεφθαρμένοι ήτανε οι ίδιοι. Μία τιμωρία απόλυτα σωστή για τα σκατοτομάρια που λάδωναν για να μπεί στην εντατική ο σκατόγερος 96 χρονών και άφηναν από έξω παιδί 15 ετών να πεθάνει, θέλαν να απολυθούν οι υπάλληλοι για να πάρουν την θέση τους τα μπάσταρδα τους και όχι για να σωθεί το σκουληκιστάν, βουτούσαν επιδοτήσεις συντάξεις δάνεια που δεν δικαιούνταν μετά από τηλεφώνημα φύλαρχου, βρίζαν τους αλλοεθνείς αλλά τους παραχωρούσαν γή, ύδωρ, καλοπληρωμένη εργασία και τις γυναίκες τους ακόμη. Επιτέλους ήλθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί οι κανίβαλοι τις επιλογές τους. Η φυλή δυστυχώς είχε και καλούς ιθαγενείς αλλά θα εξοντωθούν πρώτοι αυτοί, γιατί πίστεψαν οι ηλίθιοι, ότι υπάρχει δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία που βιώνει το σκουληκιστάν. Είναι άξιοι της μοίρας τους όλοι λοιπόν και πολύ καλά να πάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον τούτη την φορά αν γίνει εξεταστική επιτροπή θα βγούν πάλευκοι οι υπεύθυνοι με μεγάλη πλειοψηφία. Ζήτω η κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αλλά ποιός να κάνει επιτροπή, οι συγκυβερνώντες; Καλύτερα να μην κάνουν, δεν θέλουμε να χυθεί άπλετο φως πάλι, για να μην τυφλωθούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.