Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1)

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τις εκογές τις 6ης Μα'ί'ου είμαστε θεατές μιας παράστασης με πρωταγωνιστές τους πολιτευτές των...

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά τις εκογές τις 6ης Μα'ί'ου είμαστε θεατές μιας παράστασης με πρωταγωνιστές τους πολιτευτές των κομμάτων.Θα την χαρακτήριζα κωμωδία λόγω της έλλειψης σοβαρότητας και ασυνέπειας των λόγων τους, αλλά επειδή απ'αυτήν κρίνεται το μέλλον της πατρίδας μας, περισσότερο σε τραγωδία εξελίσσεται!

Το μεταπολιτευτικό κομματικό-πελατειακό κράτος κατέρρευσε πλέον όχι μόνο ηθικά στην συνείδηση του λαού, αλλά και ουσιαστικά.

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ψηφίζαμε είτε το κόμμα που ήταν πιο κοντά στις ιδέες μας, είτε το λιγότερο επιζήμιο για την χώρα.Τώρα πια δεν ψηφίζουμε για να στηρίξουμε το κόμμα της προτίμησής μας, αλλά για ν'αποδυναμώσουμε αυτό που δεν θέλουμε επ'ουδενί να κυβερνήσει!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄την αρχή.Τόσα χρόνια οι Έλληνες πατριώτες έχουν θέσει ως βασικό στόχο την αποδυνάμωση του δικομματισμού καθώς πιστεύουν πως είναι ο κυρίως υπεύθυνος τόσο για την οικονομική χρεωκοπία, όσο και για την απαξίωση των ηθικών αρχών και γενικότερα σ'ό,τι
αφορά την εθνική και κοινωνική συνοχή.

Έτσι μια βιαστική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματοςθα έλεγε οτι δικαιώθηκαν με την συντριπτική ήττα του δικομματισμού και την εντυπωσιακή άνοδο του εθνικιστικού κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Μπορούμε όμως να πούμε πως ο Έλληνας ξύπνησε πραγματικά και άλλαξε νοοτροπία;

Κατά την άποψή μου ΟΧΙ!!! Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εισέπρατταν μεγάλο αριθμό ψήφων εξαιτίας των προεκλογικών τους υποσχέσεων και της δυναμικής του πελατειακού κράτους.
Ο Έλληνας έχει γαλουχηθεί απ'τις εκάστοτε κυβερνήσεις με την νοοτροπία του ''λεφτά υπάρχουν'' και ψηφίζει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον.Ποτέ δεν έμαθε να βλέπει την δική του ευημερία και πρόοδο μέσα απ'την γενικότερηπρόοδο και ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας.

Ένα ισχυρό και πλούσιο κράτος είναι επόμενο να ευνοεί την ευμάρεια όλων των πολιτών του.Τα δύο μεγάλα κόμματα λόγω του μνημονίου που υπέγραψαν και της; παρουσίας της τρό'ι'κας δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να τάζουν ''λαγους με πατραχήλια'' και αναγκάζονται να λένε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό ως αναφορά τα οικονομικά.

Έτσι επόμενο ήταν να χάσουν μεγάλα ποσοστά του εκλογικού σώματος, τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία στραφήκαν στους νέους παραμυθάδες της πολιτικήςπου βρήκαν πρόσφορο έδαφος για ν'ανεβάσουν τα ποσοστά τους προτείνοντας για άλλη μια φορά εύκολες λύσεις και ωραία λόγια( π.χ. 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο απ'τον ΣΥΡΙΖΑ)

Κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο που δεν λέει να κλείσει ώστε να γυρίσουμε σελίδα.

 Η νοοτροπία αυτή του ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, του ωχαδερφισμου, της αδιαφορίας για το κοινό καλό( του ο,τι φάμε και ό,τι πιουμε)καλλιεργήθηκε απ'τις παρατάξεις που βρίσκονται στο κοινοβούλιο μετά το 1974.
Θα έλεγε κάποιος πως αν αλλάξουμε τους εκπροσώπους της πολιτικής, ίσως μακροπρόθεσμα ν'άλλαζε και αυτή η στάση της κοινωνίας μας.Και αυτό όμως αποδείγχθηκε αναληθές, καθώς είδαμε νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές απόψεις και μάλιστα πολύ πατριωτικές, ν'απορροφώνται απ'το πολιτικο σύστημα ,το οποίο μεταδίδει τις πρακτικές του και εξαπλώνεται σαν καρκίνωμα σε όποιον περνάει το κατώφλι της βουλής!!!

Είναι η ανάγκη επιβίωσης των κομμάτων μέσα στο σύστημα αυτό που τα υποχρεώνει να συμπεριφέρονται όλα με την ίδια τακτική προτάσσοντας το κομματικο συμφέρον.

Εάν θέλουμε πραγματική αλλαγή τότε η ριζική μετατροπή του πολιτικού συστήματος είναι επιβεβλημένη και όλα τ'άλλα αποτελούν ημίμετρα...

Σωκράτης Γρηγοράτος (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (2)

-----------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.