Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (2)

  Στο προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού-πελατειακού κράτους και κάποιες απ'τις αιτίες που οδήγησαν στην πλ...

  Στο προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού-πελατειακού κράτους και κάποιες απ'τις αιτίες που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωσή του.Οι μεν πολίτες είναι έτοιμοι ν'ακολουθήσουν όποιον τους χα'ι'δέψει τ'αυτιά και οι δε πολιτευτές,γνωρίζοντας αυτήν την πραγματικότητα,ομιλούν πάντοτε με υποσχέσεις .Αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό εάν αυτές δεν ήταν απ'την μια ουτοπικές και απ'την άλλη επιζήμιες για το κοινό καλό.
 Ας δούμε όμως πως βλέπει την πολιτική ο Μέγας φιλόσοφος Αριστοτέλης: '' Όλες οι επιστήμες και οι τέχνες έχουν ως τελικό σκοπό το αγαθό, το μέγιστο δε αγαθό (ευδαιμονία) έχει ως σκοπό η κυριώτατη απ'όλες...αυτή είναι η ''πολιτική δύναμις''.

Επίσης λέει πως ''πολιτεία είναι η κοινωνία γενών και φυλών με σκοπό την επίτευξη ολοκληρωμένου και αυτάρκους βίου, αυτό δε είναι η ζωή με ευδαιμονία και ομορφιά''.

Δεν ξέρω αν διακρίνετε εσείς καμμια σχέση του ορισμού αυτού της πολιτικης του μέγα φιλοσόφου με όσα πράττουν οι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ γιατί εγω δεν βρίσκω ουδεμία.Ναι έτσι θα τους χαρακτηρίζω, γιατί μετέτρεψαν την μέγιστη επιστήμη σ'ένα επάγγελμα απαξιωμένο απ'την πλειοψηφία των πολιτών.Το μέγιστο λειτούργημα κατάντησε επάγγελμα και μάλιστα για λίγους (ολιγαρχία) ,είτε αυτοί είναι γόνοι πολιτικών τζακιών είτε λαοπλάνοι, με μοναδική επιδίωξη όχι την ευδαιμονία της πολιτείας,αλλά την ευχαρίστηση των παθών τους. Γι'αυτό ο άλλος μεγάλος φιλόσοφος ο Σωκράτης είπε ότι καλύτερος βασιλεύς είναι εκείνος που μπορεί να εξουσιάζει τα πάθη του!
 Τα παραδείγματα τέτοιων πολιτικών είναι άπειρα και ιδίως τις τελευταίες δεκαετίες.Τους παρακολουθούμε να κάνουν τα πάντα ώστε να κρατήσουν την βουλευτική τους έδρα και ν'ανέβουν ακόμα υψηλότερα διεκδικώντας κάποιο υπουργείο.

Πέφτουν τόσο χαμηλά που δεν διστάζουν να προδώσουν αρχές,ιδανικά,φίλους και εν τέλει την ίδια τους την πατρίδα!

 Προσφάτως δεν είδαμε βουλευτή να ορκίζεται πως θα παραμείνει πιστός στις θέσεις και τις αρχές του σε αντίθεση με συναδέλφους του που κατηγορούσε και μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε να κάνει τα ίδια;Οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες γι'αυτό δεν θα τις αναφέρω ονομαστικά.Το πάθος για εξουσία και αξιώματα είναι τόσο μεγάλο ώστε μόνο με την εξάρτηση από κάποιο σκληρό ναρκωτικό μπορεί να συγκριθεί.Όπως ο ναρκωμανής έτσι και οι πολιτικοί δεν σκέφτονται την ξεφτύλα και την απαξίωσή τους απ'την κοινωνία που στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλει να τους γιαουρτώσει!

Αυτό είναι το κατάντημα του μεταπολιτευτικού πολιτικαντισμού.Δυστυχώς σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας που όλα έχουν καταρρεύσει (υγεία,παιδεία,προστασία πολιτών κλπ) δεν διαφαίνεται να υπάρχει ουσιαστική ελπίδα μέσα απ'το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα.Και αυτό διότι, όπως διατύπωσα στο πρώτο μερος του άρθρου,σε όποιον περνάει το κατώφλι της βουλής μεταδίδονται σαν καρκίνωμα οι πρακτικές του συστήματος.

Οι παχυλοί μισθοί, οι φοροαπαλλαγές, η ασυλία και ένα σωρό προνόμια που αποκτούν τους διαφθείρουν και τους εθίζουν σ'έναν άλλον τρόπο ζωής.Έναν όμορφο κόσμο με ανέσεις και αναγνωρισιμότητα που ποτέ δεν είχαν φανταστεί.Και μην μου πείτε πως κάποιοι είναι πιστοί στις αρχές τους και δεν αλλάζουν γιατί θα σας φέρω ως παράδειγμα τους αρχαίους Σπαρτιάτες(αυτούς τους τόσο σκληρούς πολεμιστές που ήταν μαθημένοι σε υπερβολικά λιτό τρόπο ζωής).Αυτοί λοιπόν οι εκπαιδευμένοι σ'έναν ασκητισμό απ'την παιδική τους ακόμα ηλικία,δεν εξεστράτευαν για μακρά χρονικά διαστήματα για να μην γνωρίσουν και συνηθίσουν τον τρυφηλό τρόπο ζωής των υπολοίπων.
Άρα ένας τρόπος υπάρχει για ν'αλλάξουν τα πράγματα: πρέπει να πάψει η πολιτική ν'αποτελεί επάγγελμα με τέτοια μάλιστα προνόμια.Είναι ανάγκη να εφαρμόσουν οι ίδιοι την λιτότητα έχουν επιβάλλει στους πολίτες.Η ασυδοσία τους όλα αυτά τα χρόνια μας έχει φέρει στην σημερινή ακυβερνησία καθώς κανείς δεν τους εμπιστεύεται και το χειρότερο απ'ολα..

ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ και μ'ό,τι αυτός πρεσβεύει είναι έτοιμος να πάρει την εξουσία και με όλο το ανθελληνικό συνονθύλευμα που τον συνοδεύει ν'αλώσει ό,τι εθνικό έχει απομείνει ....

Γι'αυτό την προσοχή στην ψήφο την κυριακή και ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ!!!!

Σωκράτης Γρηγοράτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1)

-----------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.