Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ MOSSAND ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ! 17 ΝΕΚΡΟΙ - 26 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του ιδρυτή της διοίκησης βαλλιστικών...

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του ιδρυτή της διοίκησης βαλλιστικών πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης, των ειδικών δυνάμεων του ισλαμιστικού ιρανικού καθεστώτος, εξέφρασε χθες ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.

Ερωτηθείς από τα ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού για τις συνέπειες της έκρηξης στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιράν ο υπουργός 'Αμυνας εξήγησε ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το εύρος των ζημιών.

«Δε γνωρίζω πόσο μεγάλη ήταν η έκρηξη. Ελπίζω όμως τέτοιες ενέργειες να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον», τόνισε.

 Ο στρατηγός Χασάν Μογαντάμ ήταν ο ιδρυτής των μονάδων πυροβολικού και της πυραυλικής διοίκησης των Πασνταράν, ή Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. Η έκρηξη, που παρουσιάστηκε από τα επίσημα ιρανικά ΜΜΕ ως δυστύχημα, σημειώθηκε στη βάση των Φρουρών της Επανάστασης στην Μπιντγκανέχ, στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Τεχεράνης, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας 23, σύμφωνα με τις ιρανικές Αρχές.

Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η Τεχεράνη διαθέτει πυραύλους, τύπου «Shahab-3», με δραστικό βεληνεκές 2.000 χλμ., οι οποίοι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ.

Το πυρηνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν έχουν καταδικαστεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., το οποίο έχει ζητήσει τη διακοπή του.

Η έκρηξη του Σαββάτου σημειώθηκε εν μέσω της πολιτικής και στρατιωτικής έντασης στην περιοχή μετά την δημοσιοποίηση, από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του Ο.Η.Ε., μιας έκθεσης στην οποία η Τεχεράνη κατηγορείται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. Η κυβέρνηση του Ιράν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς. (zougla)

3 σχόλια

  1. Αυτό θυμίζει την έκρηξη στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πού βγαίνει ότι ήταν χτύπημα της Mossad (όχι "Mossand"); Aν ήταν, ο Μπάρακ δεν είναι τόσο βλάκας που να εκφράσει ικανοποίηση δημοσίως.

    Καλά, ρε παιδιά, έτσι αυθαίρετα κολλάτε "πιασάρικους" τίτλους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) "η Τεχεράνη κατηγορείται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα. Η κυβέρνηση του Ιράν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς"

    2) "με δραστικό βεληνεκές 2.000 χλμ., οι οποίοι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ."

    3) Το Ιράν έχει επανειλημμένως απειλήσει το Ισραήλ με σβήσιμο από τον χάρτη.

    Τούτων ούτως εχόντων, πού το περίεργο ότι ο Εχούντ Μπάρακ (όχι Μπαράκ) εκφράζει ικανοποίηση; Εσείς στην θέση του τι θα κάνατε;

    ΥΓ: Ούτε η πηγή σας (zougla.gr) αναφέρει τίποτε για Mossad. O 14/11/11 5:09 μμ έχει δίκιο. Πού το βρήκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.