Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τελείωσαν οι εργασίες του Συνεδρίου Στρατιωτικών Ιερέων που έγιναν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με θέμα : «Η Αποστολή και το έργο των κληρικ...


Τελείωσαν οι εργασίες του Συνεδρίου Στρατιωτικών Ιερέων που έγιναν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με θέμα : «Η Αποστολή και το έργο των κληρικών στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα», υπό την αιγίδα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί ειδικών ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων και της Διευθύνσεως της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Την κήρυξη της ενάρξεως πραγματοποίησε με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, λόγο της απουσίας του στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στο συνέδριο προήδρευσε, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων ενώ στην έναρξη παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, Συνοδικός Σύνδεσμος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την εισαγωγική ομιλία με θέμα : «Ο μυσταγωγικός χαρακτήρας της αποστολής των Στρατιωτικών ιερέων» έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σεμιατίστε κ. Γεώργιος (Pankowski), Υποστράτηγος Διευθυντής Ορθοδόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αμέσως μετά άρχισαν οι εισηγήσεις με πρώτη του Ταξίαρχου ε.α και Ψυχολόγου Δημητρίου Κυριαζή με θέμα : «Ψυχολογικά και κοινωνικά γνωρίσματα των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» και συνέχισαν με χαιρετισμούς από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Γ.Ε.Ε.Φ. Κύπρου Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου και του Διευθυντού της Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμ. Νεκταρίου Κιούλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέμα : « Μέθοδοι και τεχνικές ασκήσεως μιας συγχρόνου Ποιμαντικής Διακονίας στο Στράτευμα» από τον Ταξίαρχο ε.α Πρωτοπρεσβύτερο Παντελεήμων Χανόγλου.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έκλισε με μια ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολής με όλα τα στελέχη του Συνεδρίου, συνοδευόμενα από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, του Διευθυντού του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Γουρδούπη και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου Σεμιατίστε κ. Γεωργίου, στον Καθεδρικό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντανάσσης. Αμέσως μετά οι σύνεδροι μεταφέρθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου.

Η πρώτη Εισήγηση με θέμα : «Παιδαγωγικές αρχές ασκήσεως του πνευματικού έργου των Στρατιωτικών Ιερέων σήμερα» από τον Δρ Θεολογία κ. Αλέξανδρο Καριώτογλου. Η δεύτερη εισήγηση έγινε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γουρδούπη Διευθυντού του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων, με θέμα : «Η προσωπικότητα του Στρατιωτικού Ιερέα ως παράγοντος επιτυχίας του έργου του σήμερα». Αμέσως μετά τις δύο πολυσήμαντες εισηγήσεις έγιναν οι ομάδες εργασιών για να βγάλουν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Στο τέλος, έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σεμιατίστε κ. Γεώργιο (Pankowski), Υποστράτηγο Διευθυντή Ορθοδόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων. (romfea.gr)

-----------------------------


1 σχόλιο

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΠΝΕΥΑΜΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ , ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

    ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ και ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.