Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΥ ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ ΠΕΛΛΑΣ "ΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ"...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου- Δήμου Πέλλας "Οι Καππαδόκες" σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ετήσιες εκδηλ...


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλοτόπου- Δήμου Πέλλας "Οι Καππαδόκες" σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Σεπτεμβρίου στο Νέο Μύλοτοπο.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου

- Ο Νέος Μυλοτόπος είναι η έδρα του Δήμου Κύρρου και κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες που ήρθαν από το χωριό Ουρουμκιοϊ (το χωριό των Ρωμιών) της Καππαδοκίας το 1923 με την ανταλλαγή. Μετά από περιπλάνηση 1 ετoυς εγκαταστάθηκαν στο χωριό το οποίο περιστοιχίζονταν από νερόμυλους και έτσι ονομάστηκε Μυλοτόπος. Άνθρωποι με μεράκι και πνευματικές ανησυχίες αποφασίζουν το 1958 να ιδρύσουν τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αγροτόπαιδων με την βοήθεια και την καθοδήγηση των τότε κρατικών φορέων (Δ/νση Γεωργίας, Α.Τ.Ε, Υπουργείο Γεωργίας). Περισσότερο σε αυτό το έργο συνέβαλαν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι του χωριού οι οποίοι με την προσωπική εργασία και θέληση τους κατασκευάζουν το κτίριο του Συλλόγου όπου στεγάζεται ο Σύλλογος μέχρι και σήμερα.Οι δραστηριότητες του Συλλόγου είναι πολλές και ποικίλες. Κύρια δραστηριότητά του είναι το χορευτικό τμήμα το οποίο αποτελείται από 100 χορευτές όλων των ηλικιών. Οι χοροί που παρουσιάζονται στις εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος ο Σύλλογος είναι κυρίως Καππαδοκίας, Μικράς Ασίας, Μακεδονίας, Θράκης και Νησιωτικοί χοροί.

Στις 26 Σεπτεμβρίου γίνεται η Κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου με αφορμή τον εορτασμό του τοπικού ιερού ναού του Αγ.Ιωάννη του Θεολόγου, μια ημέρα γιορτής αλλά και αναβίωσης διαφόρων εθίμων. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν το παραδοσιακό φαγητό του τόπου μας το Ιρι- κεφτέ, το οποίο συναντάται μόνο στον τόπο μας και το έχουν φέρει οι πρόγονοι μας μαζί με τις μνήμες τους από τις αλησμόνητες πατρίδες και συνοδεύεται από γιουφκά, τοπικό τσίπουρο και κρασί.

Ο Σύλλογος είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, της Πανελληνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων και κάθε καλοκαίρι, κυρίως την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, παίρνει μέρος στην πανελλήνια συνάντηση Καππαδόκων που ονομάζεται Γαβούστημα και γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος της Ελλάδος. Συμμετέχει, επίσης, και σε άλλες εκδηλώσεις οπουδήποτε τον καλούν.

www.stoxos.gr

-----------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.