Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"...

Η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλά για το Δίκαιο της Θάλασσας αφού δεν έχει υπογράψει τη σχετική συμφωνία, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσό...

Η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλά για το Δίκαιο της Θάλασσας αφού δεν έχει υπογράψει τη σχετική συμφωνία, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', προσθέτοντας πως υπάρχουν διεθνείς κανόνες και η Τουρκία οφείλει να τους σέβεται.
Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία κακώς συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται, στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για ανεύρεση υδρογονανθράκων στη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προτού αναχωρήσει για τη Γεωργία και κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου για τις προσπάθειες της Κύπρου για ανεύρεση υδρογονανθράκων, ο Μακαριότατος είπε ότι «η Τουρκία θα φωνάξει καλά και θα γαυγίσει και στο τέλος θα σιωπήσει. Χώρα η οποία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας νομίζω ότι δεν δικαιούται να ομιλεί για το Δίκαιο της Θαλάσσης. Υπάρχουν διεθνείς κανόνες και οφείλει να τους σέβεται» είπε.
Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης, συνέχισε «η περιοχή της Τουρκίας είναι ελάχιστη και μέσα σ' αυτή τη ζώνη που υπάγεται κοντά της και μπορεί να την εκμεταλλευθεί έχει δικαίωμα να πάει να κάνει να έρευνες. Σε ζώνες που ανήκουν σε άλλα κράτη όπως στη περίπτωση τη δική μας νομίζω ότι κακώς συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται και αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή πορεία οφείλει να μάθει να συνεργάζεται και να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά» σημείωσε.
Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Γεωργία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι αυτό γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη της χώρας Ηλιού «για την ειρηνική επίσκεψη μας στην Τυφλίδα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και την ιεραρχία, και τον κλήρο και το λαό της Γεωργίας, θα ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα που απασχολούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και ολόκληρη την ορθοδοξία» είπε.
Πρόσθεσε ότι τέτοιες συναντήσεις «είναι χρήσιμες όπως πάντοτε. Πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις προάγουν την αγάπη και τη καλή συνεργασία μεταξύ των εκκλησιών. Ο προκαθήμενος της Γεωργίας είναι λίαν αγαπητός αδελφός και έτσι θα έχουμε τη χαρά για πέντε μέρες να είμαστε αιχμάλωτοι της αγάπης του» κατέληξε.

sigmalive.com

1 σχόλιο

  1. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.