Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟ ΔΕΝ Θ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ...

«Η θάλασσα δεν είναι πια εμπόδιο. Χιλιάδες άνθρωποι πέφτουνε και πνίγονται. Τα κορμιά σκεπάζουνε τα νερά σαν νά ‘ναι μόλος. Οι δρόμοι γεμίζο...

«Η θάλασσα δεν είναι πια εμπόδιο. Χιλιάδες άνθρωποι πέφτουνε και πνίγονται. Τα κορμιά σκεπάζουνε τα νερά σαν νά ‘ναι μόλος. Οι δρόμοι γεμίζουνε κι αδειάζουνε και ξαναγεμίζουνε. Νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά ποδοπατιούνται, στριμώχνονται, λιποθυμούνε, ξεψυχούνε. Τούς τρελαίνουν οι χαντζάρες, οι ξιφολόγχες, οι σφαίρες των Τσέτηδων!

- Βούρ, κεραταλάρ! (Χτυπάτε τους τούς κερατάδες!).

 Το βράδυ το μονοφώνι κορυφώνεται. Η σφαγή δε σταματά. Μόνο όταν τα πλοία ρίχνουνε προβολείς γίνεται μια πρόσκαιρη ησυχία. Μερικοί που καταφέρανε να φτάσουνε ζωντανοί ίσαμε τη μαούνα, μας ιστορούνε το τι γίνεται όξω, στις γειτονιές. Οι Τσέτες του Μπεχλιβάν και οι στρατιώτες τού Νουρεντίν τρώνε ανθρώπινο κρέας. Σπάζουνε, πλιατσικολογούνε σπίτια και μαγαζιά. Όπου βρούνε ζωντανούς, τούς τραβούνε όξω και τούς βασανίζουνε. Σταυρώνουνε παπάδες στις εκκλησιές, ξαπλώνουνε μισοπεθαμένα κορίτσια κι αγόρια πάνω στις Άγιες Τράπεζες και τ’ ατιμάζουνε. Απ’ τον Άι Κωνσταντίνο και το Ταραγάτς ίσαμε το Μπαλτσόβα το τούρκικο μαχαίρι θερίζει». (Διδώ Σωτηρίου)



3 σχόλια

  1. Να ξέρετε ότι τα περισσότερα τα έκαναν οι ''φίλοι'' μας οι Κούρδοι,χωρίς φυσικά να αθωώνω τους Τουρκαλάδες. Οι παππούδες μου έλεγαν ότι πολλοί απλοί Τούρκοι βοήθησαν 'Ελληνες να γλιτώσουν. Οι Κούρδοι ήταν οι πιο φανατισμένοι ανθέλληνες. Το ίδιο έγινε και το '74 στην Κύπρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους είχανε στρατολογήσει τους Κούρδους για ένα κομμάτι ψωμί. Στα μετέπειτα χρόνια που είδαν τι σημαίνει Τούρκος άλλαξαν γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΑΝ ΠΑΛΙ ΤΙΥΣ ΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ;;;; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.