Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

Με τον παπά της ενορίας φαίνεται να τα έχουν βάλει κάτοικοι ενορίας της Καβάλας διότι λόγω υποχρεώσεων σε άλλο ναό απουσίασε κατά τους “Χαιρ...

Με τον παπά της ενορίας φαίνεται να τα έχουν βάλει κάτοικοι ενορίας της Καβάλας διότι λόγω υποχρεώσεων σε άλλο ναό απουσίασε κατά τους “Χαιρετισμούς”!

Απορίας άξιο είναι βέβαια ποιος είναι υπεύθυνος και ξεσηκώνει τέτοιου είδους διαμαρτυρίες όταν είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα πως σε περιπτώσεις απομακρυσμένων ναών ακόμη και ολόκληρων χωριών, οι παπάδες κάνουν ότι μπορούν για να ιερουργήσουν σε 2 και περισσότερες εκκλησίες εναλλάξ για να μην αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Είναι σα να λέμε δηλαδή πως για τον “Καλλικράτη” στα σχολεία φταίνε …οι δάσκαλοι! Συγκεκριμένα στον Αγιο Θεράποντα της Καβάλας, δίπλα στο παλαιό νοσοκομείο της Καβάλας “Σανατόριο” βρίσκεται και η εν λόγω εκκλησία που αρκετές φορές συγκεντρώνει αρκετούς πιστούς. Φυσικά οι ιερείς έχουν εντολές να καλύπτουν ανάγκες πολλών εκκλησιών κι έτσι παρευρίσκονται πότε στη μία και πότε στην άλλη. Αλλωστε πολύ κοντά στον Αγιο Θεράποντα στο Σανατόριο βρίσκεται και ο προφήτης Ηλίας (είναι στην ίδια γειτονιά) και οι πιστοί μπορούν από την πλευρά τους να τιμούν πότε τον έναν ναό και πότε τον άλλον.Ομως κάποιος φαίνεται πως για δικούς του λόγους διαδίδει πως “φταίει ο ιερέας που δεν ήρθε” θέλοντας έτσι να συσπειρώσει τους πιστούς τριγύρω του!

Το δημοσίευμα του Καθημερινού Τύπου της Καβάλας με τις διαμαρτυρίες των πιστών:

Με κλάματα και ψάλλοντας το «Τη υπερμάχω» διαμαρτυρήθηκαν χθες οι 75 περίπου χριστιανοί που πήγαν για τους Χαιρετισμούς στον Άγιο Θεράποντα, στο Σανατόριο, και δεν εμφανίστηκε παπάς για να τους τελέσει.

Όπως συνήθως, πήγαν στον ναό γύρω στις 4, 30 και περίμεναν αλλά μάταια. Κανείς δεν εμφανίστηκε. Όσο περνούσε η ώρα της αναμονής, άρχισαν οι διαμαρτυρίες, μέχρι που γενικεύτηκαν. Να σημειωθεί, όπως μας κατήγγειλαν κάποιοι απ’ αυτούς, ότι ο ναός κανονικά εξυπηρετείται εναλλάξ από τους δυο ιερείς του ιερού ναού του Πρ. Ηλία. Τελευταία, όλοι είχαν παρατηρήσει ότι δεν θέλουν να πηγαίνουν οι συγκεκριμένοι ιερείς να λειτουργούν στον ναό αυτό, με στόχο, ίσως, να κλείσουν τον Άγιο Θεράποντα και να τους υποχρεώσουν να εκκλησιάζονται στον ιερό ναό του Πρ. Ηλία. Προφανώς, αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε η αναστάτωση αυτή, χθες το απόγευμα.

Με την μεταφορά του Νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις του, ήθελαν να κλείσουν το ναό αυτόν, πιστεύοντας ότι το εκκλησίασμα στην πλειοψηφία του ήταν εργαζόμενοι ή ασθενείς του Νοσοκομείου. Αυτό, όμως δεν είναι σωστό, αφού πολλοί είναι οι καβαλιώτες που αρέσκονται στο περιβάλλον του συγκεκριμένου ναού, αλλά και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, προσέρχονται όχι μόνο από την ενορία του Πρ. Ηλία, αλλά και από ολόκληρη την πόλη της Καβάλας. Η πρόθεση των συγκεκριμένων ιερέων, να κλείσουν το ναό του Αγίου Θεράποντα, είχε αποκαλυφθεί στο εκκλησίασμα και πριν από μήνες, όταν τους ενημέρωναν να μην πηγαίνουν στο ναό αυτό, αφού σε λίγο θα κλείσει. Οι διαμαρτυρίες, τότε των χριστιανών, τους υποχρέωσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία του ναού μέχρι τώρα. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες στην τέλεση των Χαιρετισμών, δείχνει, ότι δεν έχουν εγκαταλείψει το σχέδιό τους αυτό και επιμένουν να διώξουν τον κόσμο από τον Άγιο Θεράποντα.

Προφανώς, θα πρέπει ο Μητροπολίτης κ. Προκόπιος, να αναλάβει πρωτοβουλία και να συστήσει να σεβαστούν οι ιερείς που είναι στην δικαιοδοσία του, την επιθυμία των ανθρώπων αυτών και να δώσει εντολή να λειτουργούν κανονικά το ναό, προς αποφυγή του σκανδαλισμού του εκκλησιάσματος, το οποίο ήδη είναι πολύ δυσαρεστημένο. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ σοβαρό, αφού το ίδιο το εκκλησίασμα, όπως μας πληροφόρησαν, έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών για να παραμείνει σε λειτουργία ο ναός και έχει συλλέξει μέχρι τώρα περισσότερες από 1000 υπογραφές καβαλιωτών.


http://www.k-typos.gr/ktipos/detail.php?ID=19888

2 σχόλια

  1. Αφού τους αρέσει τόσο πολύ η εκκλησία, ας γίνει κάποιος από αυτούς ιερέας για να τους λυθεί το πρόβλημα. Τώρα υπάρχουν και part-time ιερείς, αφού σταμάτησε να τους πληρώνει το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.