Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΟΝΤΡΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ". ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΝ. ...

ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ". ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΝ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ... 

Στο «βαθύ κράτος» ετοιμάζεται να βάλει χέρι η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», που αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν και έχουν καταστήσει σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει στρατό 200.000 στελεχών»!

Αυτή τη στιγμή, οι ένστολοι είναι πάνω από 160.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Πεντάγωνο ξεπερνά τις 200.000, με την προσθήκη όσων ανήκουν στο λεγόμενο πολιτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα ζητά «haircut» της τάξης του 30%. Δεδομένου ότι η πλειονότητα είναι μόνιμοι, ο «κλήρος» πέφτει στους οπλίτες πενταετούς υποχρεώσεως, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Όσοι δεν ανήκουν σε μάχιμες μονάδες ή ειδικότητες υψηλής εξειδίκευσης ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλουν ο Ευ. Βενιζέλος και ο Π. Μπεγλίτης.

Λύση για τις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν οι εθελοντικές μετατάξεις ή η ανάθεση σε αυτές νέων αποστολών, όπως η πολιτική προστασία και η δασοπροστασία. Αυτό που έχει αποκλειστεί, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων, είναι η εθελουσία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μπήκαν στο στόχαστρο της τρόικας μετά την αποκάλυψη πως στον προϋπολογισμό του 2011 ενεγράφησαν τα διπλάσια ποσά από τα πραγματικά για την παραλαβή οπλικών συστημάτων. Το θέμα οδήγησε εσπευσμένα τον Ευ. Βενιζέλο και τον Π. Μπεγλίτη στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση, καθώς μικροκομματικά συμφέροντα διατηρούν στη «ζωή» περισσότερα από 300 κοστοβόρα στρατόπεδα.

Αντίθετα, η τρόικα δείχνει να μην έχει πρόβλημα με τον αριθμό αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών. Η μοναδική αντίρρηση των εκπροσώπων της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι η κατανομή του προσωπικού.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», το θέμα των ένστολων θα μπει σύντομα προς συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες έγινε μια πρώτη προσέγγιση στο συμβούλιο των αρχηγών των τριών σωμάτων. (teras.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.