Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ... Ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ελειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πολ...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ... Ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ελειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πολιούχου Καλύμνου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος. Στο τέλος δε ετέλεσε επιμνημόσυνη ακολουθία δια τους αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν στα παγωμένα νερά των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου του 1996, Παναγιώτη Βλαχάκου – υποπλοιάρχου, Χριστοδούλου Καραθανάση – υποπλοιάρχου και Εκτορα Γιαλοψού – σημαιοφόρου. Μετά την τελετή, με πομπή ο Μητροπολίτης μας, ο ιερός κλήρος, οι αρχές και ο ευσεβής λαός κατευθύνθηκαν στο μνημείο, το οποίο ανήγειρε ο Δήμος της Καλύμνου, και ετέλεσαν τρισάγιο στις προτομές των πεσόντων ηρώων, και εν συνεχεία η φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του στρατού απέδωσαν τις κεκανονισμένες τιμές.



Πέριξ των προτομών των ηρώων είχαν παραταχθεί οι σημαίες των σχολείων, ενώ για την θυσία των ηρώων ομίλησε ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δ.Ε. κ. Γ.Θανάτσης. Με την εύστοχο ομιλία του αναφέρθηκε στην ζοφερά εκείνη νύκτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 όπου έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος οι τρεις αξιωματικοί.
Στεφάνια κατέθεσαν στις προτομές ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ.Δ.Διακομιχάλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου κ.Ν.Γαβαλάς ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης, ο Διοικητής του Συντάγματος Καλύμνου, και ο Λιμενάρχης Καλύμνου.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των πεσόντων και η όλη τελετή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Μετά την επιμνημόσυνο δέηση το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου προσέφερε καφέ και διάφορα παραδοσιακά κεράσματα στις Αρχές και στον ευσεβή λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.